25. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taani Maersk saab uue juhi õlletootjast Carlsberg

Maailma suurim konteinerlaevavedude firma A.P.Möller-Maersk üllatas läinud nädala lõpus teatega, et detsembri algusest asub kontserni juhtima viimased kuus aastat Carlsbergi juhtinud Nils Smedegaard Andersen.

48-aastane Andersen, kes on Carlsbergis töötanud üle 20 aasta, vahetab sellel kohal välja Jess Söderbergi, kes pidanuks pensionile jääma alles 2009. aastal.

Söderbergile ei jää vallandamise järel Taani suurimas ja mõjukaimas firmas isegi mitte juhatuse kohta, kirjutas majandusleht Börsen. Leht viitas muuhulgas Söderbergi pingestunud suhetele firma suurima aktsionäri 93-aastase Maersk McKinney Mölleriga, kes alles 2003. a firma aktiivsest juhtimisest tagasi tõmbus. Vastu Maerski tahtmist sündis näiteks otsus osta 2005. a Briti-Hollandi konteinervedude firma P O Nedlloyd, mis on firmale toonud suuri kulusid ja mitmete klientide kaotuse.

Juhivahetus tuli ootamatult ning on analüütikute hinnangul soodsam uudis laevakompaniile kui õlletootjale, kelle laienemisplaanidele see võib tagasilöögi anda, kirjutas Börsen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077