Tamsalu EPT-le on silma teinud mitu kosilast

Viimastel kuudel oli korduvalt meedias ja
ka Tamsalu linna teadetetahvlitel kuulutusi, kus sooviti osta Tamsalu EPT
aktsiaid.

Kohalikud, kes kuuluvad Tamsalu EPT omanikeringi, ostupakkumisele ei reageerinud. Nende inimeste elu ja amet on aastakümneid olnud seotud ettevõtte ülesehitamise ja arenguga ning oma elutööd võõrastesse kätesse töökas eestlane naljalt ei usalda, kirjutas Virumaa Teataja.

Tamsalu EPT kauaaegne juht, ettevõtte nõukogu esimees Ants Arukuusk oli aktsiate kokkuostmise sooviga hästi kursis. "Kosilasi on meie aktsiaseltsil ennegi olnud. Varasematel aastatel on firma vastu tundnud huvi norralased," meenutas 51 aastat ettevõttes töötanud mees.

See, et mõnel huvigrupil tekkis siiras soov Tamsalu EPT aktsiaid kokku osta, on igati loogiline. "24 protsenti aktsiatest läks omal ajal avalikku müüki ja nii tekkis ettevõttele 80 omanikku. Aktsionärid paiknevad üle Eesti ja neil on kadunud side Tamsalu EPTga," selgitas Ants Arukuusk. "Need inimesed ei ole siin tegevad, vaid omanikest dividendisaajad. Ja loomulikult, kui tekib ahvatlev ostupakkumine, mõtlevad omanikud müügile," kommenteeris Arukuusk.

Viimastel aastatel on aktsiate väärtus kasvanud kordades. Pidevalt on ostetud uusi seadmeid, tugevnenud on ettevõtte tootmispotentsiaal.

Tamsalu EPT-l on kinnist tootmispinda 4000 m². Firma tähtsaim tootmisüksus on metallitöökoda, kus töötab 85 inimest ja valmistatakse põllu-, metsa- ning teedemasinaid, samuti ekskavaatorite ja laadurite koppasid ning kiirühendusi.

Tamsalu EPT tegevdirektoril Valdo Simonlatseril on aktsiate kokkuostmisest oma arvamus: "Odava hinnaga püüti üles osta toimiv, kasumit tootev ja arenev ettevõte."

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara