Autor: Agnes Ojala • 21. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamsalu EPT-le on silma teinud mitu kosilast

Viimastel kuudel oli korduvalt meedias ja ka Tamsalu linna teadetetahvlitel kuulutusi, kus sooviti osta Tamsalu EPT aktsiaid.

Kohalikud, kes kuuluvad Tamsalu EPT omanikeringi, ostupakkumisele ei reageerinud. Nende inimeste elu ja amet on aastakümneid olnud seotud ettevõtte ülesehitamise ja arenguga ning oma elutööd võõrastesse kätesse töökas eestlane naljalt ei usalda, kirjutas Virumaa Teataja.

Tamsalu EPT kauaaegne juht, ettevõtte nõukogu esimees Ants Arukuusk oli aktsiate kokkuostmise sooviga hästi kursis. "Kosilasi on meie aktsiaseltsil ennegi olnud. Varasematel aastatel on firma vastu tundnud huvi norralased," meenutas 51 aastat ettevõttes töötanud mees.

See, et mõnel huvigrupil tekkis siiras soov Tamsalu EPT aktsiaid kokku osta, on igati loogiline. "24 protsenti aktsiatest läks omal ajal avalikku müüki ja nii tekkis ettevõttele 80 omanikku. Aktsionärid paiknevad üle Eesti ja neil on kadunud side Tamsalu EPTga," selgitas Ants Arukuusk. "Need inimesed ei ole siin tegevad, vaid omanikest dividendisaajad. Ja loomulikult, kui tekib ahvatlev ostupakkumine, mõtlevad omanikud müügile," kommenteeris Arukuusk.

Viimastel aastatel on aktsiate väärtus kasvanud kordades. Pidevalt on ostetud uusi seadmeid, tugevnenud on ettevõtte tootmispotentsiaal.

Tamsalu EPT-l on kinnist tootmispinda 4000 m². Firma tähtsaim tootmisüksus on metallitöökoda, kus töötab 85 inimest ja valmistatakse põllu-, metsa- ning teedemasinaid, samuti ekskavaatorite ja laadurite koppasid ning kiirühendusi.

Tamsalu EPT tegevdirektoril Valdo Simonlatseril on aktsiate kokkuostmisest oma arvamus: "Odava hinnaga püüti üles osta toimiv, kasumit tootev ja arenev ettevõte."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077