Autor: Agnes Ojala • 20. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viciunai koondas Eesti töötajad Koplisse

Viciunai Grupp kolis oma Viimsi tehase pitsade ja pannkookide tootmise seadmed Paljassaare Kalatööstuse territooriumile, teatas ettevõte.

"Nüüdsest on Viciunai Grupi kogu tootmis- ja müügitegevus Eestis ühe katuse all," ütles Paljassaare Kalatööstuse juhatuse esimees Mauno Leppik.

Leppiku sõnul vabanesid Paljassaare Kalatööstuses vabad tootmispinnad pärast Viciunai Grupi sisest krabipulkade tootmise keskendumist Leetu.

Viimsis oli tootmine oluliselt kallim, peamiselt elektrihinna tõttu. Ka oli Viimsist raske tööjõudu leida. Kõik senise Viciunai Nordicu töötajad, kes seda soovisid, töötavad nüüd Paljassaare Kalatööstuses, kokku 55 inimest.

"Kõik töökohad säilisid, koondada ei olnud meil vaja kedagi," sõnas Mauno Leppik.

"Tootmise koondumine Paljassaarde tekitab tugeva sünergia meie kahe tootmisettevõtte tootmise, laomajanduse, tehnilise teenistuse, logistika ja administreerimise osas, mis väljendub ka paranevates majandustulemustes," lisas Leppik.

Viciunai Grupi Eesti ettevõtetes töötab praegu 383 inimest ja Viciunai Grupi ettevõtete käive oli 2006. aastal 439 miljonit krooni. Rahvusvahelise toiduainetööstuskontserni Viciunai Grupp tehased asuvad Eestis, Leedus ja Venemaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077