Eiki Nestor: Eesti Energia juhib valitsust

Eiki Nestori sõnul on kuuldused
valitsusliidus puhkenud suurtest erimeelsustest elektriaktsiisi kehtestamise
osas tugevasti liialdatud.

Pärast seda, kui valitsus eelmisel neljapäeval otsustas kabinetiistungil kehtestada 5% elektriaktsiisi, keelas riigiettevõte Eesti Energia selle lihtsalt ära, kirjutab sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Delfis.

"Põhjus, miks suurettevõte jõuliselt valitsuse tegevusse sekkus, on lihtne. Eesti Energia on ise lähiajaks hinnatõusu kavandanud. Kui nüüd valitsuse otsus muudaks elektri hinna aktsiisi kehtestamise tõttu järgmisest aastast 4,7% kallimaks, siis tekib avalikkuses väga tugev vastuseis järgmisele elektri hinnatõusu soovile ning Eesti Energia jääks oma äriplaanis ette nähtud lisarahast lihtsalt ilma," leiab Nestor. "Just selle pärast saatis Eesti Energia eile oma ühe osakonna vahendusel — mis juhtumisi kannab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nime — kirja, milles otsesõnu põhjendab vastuseisu elektriaktsiisi kehtestamisele Eesti Energia vajadusega tõsta elektri hinda."

Teised Eesti Energia tublid esindajad valitsuses, näiteks majandusminister Juhan Parts, tulid aga välja uskumatu mõttega, et elektriaktsiisi võib küll kehtestada, aga ainult siis, kui selle võrra vähendada keskkonna saastetasusid, lisab poliitik.

"Tänasel valitsuse kabinetistungil selgub, kas elektriaktsiisi küsimuses suudab valitsus ka end kehtestada või seab oma otsuste tegemisel esikohale Eesti Energia nõudmised ja soovi tõsta lähiajal elektri hinda," märgib Nestor.Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara