Rosneft ostab Jukose osaluse

Tänase oksjoni naftakompanii Jukos
pankrotivarale võitis erilise üllatuseta Vene riigi kontrolli all olev
naftakompanii Rosneft.

Rosneft ostab Jukosele kuulunud 9,44% osaluse Rosneftis välja 7,59 miljardi dollari eest, mis on pakkumise alghinnaga võrreldes vaid 1,2% kõrgem hind, kirjutas Financial Times. Samas on hind 10% madalam osaluse turuhinnast, mis on ca 8,4 miljardit dollarit.

Oksjonil osales ka Briti-Vene ühisfirma TNK-BP, kuid analüütikute hinnangul vaid selleks, et oksjonile n.ö legitiimsust lisada. Ajal, mil Kreml ähvardab tühistada firma litsentsi Siberis asuva Kovjatka gaasimaardla hõlvamiseks, tahab TNK-BP Kremliga häid suhteid hoida, kirjutas leht.

Jukose aktsionäride sõnul on tegemist ajaloo suurima rekvireerimisprotsessiga.

Järgmine hulk Jukose varasid läheb haamri alla 4. aprillil. Sealhulgas 20% osalus firmas Gazpromneft ja osalus gaasitootjas Arcticgaz. Alghind on 5,5 miljardit dollarit. Huvi osaleda on ilmutanud konsortsium, kuhu kuuluvad Vene firma ESN ja Itaalia Eni ja Enel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara