Autor: Mariliis Pinn • 26. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrituulikud jahvatavad omanikele kümneid miljoneid

Eestis töötab praegu üle 30 tuulegeneraatori, kuid viie aasta jooksul on kavas neid juurde ehitada mitu korda rohkem.

Ärimehed jooksevad tuuleenergiale lausa tormi, sest sellega teenib prisket kasumit, kirjutas SL Õhtuleht. Nimelt üritab riik helde toetuse maksmisega täita kohustust tõsta taastuvallikast pärit elektri turuosa praeguselt 1,5-lt kolme aastaga 5,1 protsendini.

Praegu jahvatab riigis elektrit üle 30 tuuliku, ütleb Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Jaan Tepp – Virtsus, Pakril, Esiveres, Läätsal, Viru-Nigulas, Türisalus, Väänas, Tahkunas ja Torsus.

Tuuleelektriäri on magus – tuuliku tasuvusaeg on kõigest 7–10 aastat, kuid kasumit hakkab tuulikupark andma juba varem. Näiteks Viru-Nigula tuulikud peaksid 2008. aastast hakkama omanikele teenima umbes 25 miljonit krooni aastas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077