Elektrituulikud jahvatavad omanikele kümneid miljoneid

Eestis töötab praegu üle 30 tuulegeneraatori, kuid
viie aasta jooksul on kavas neid juurde ehitada mitu korda rohkem.

Ärimehed jooksevad tuuleenergiale lausa tormi, sest sellega teenib prisket kasumit, kirjutas SL Õhtuleht. Nimelt üritab riik helde toetuse maksmisega täita kohustust tõsta taastuvallikast pärit elektri turuosa praeguselt 1,5-lt kolme aastaga 5,1 protsendini.

Praegu jahvatab riigis elektrit üle 30 tuuliku, ütleb Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse esimees Jaan Tepp – Virtsus, Pakril, Esiveres, Läätsal, Viru-Nigulas, Türisalus, Väänas, Tahkunas ja Torsus.

Tuuleelektriäri on magus – tuuliku tasuvusaeg on kõigest 7–10 aastat, kuid kasumit hakkab tuulikupark andma juba varem. Näiteks Viru-Nigula tuulikud peaksid 2008. aastast hakkama omanikele teenima umbes 25 miljonit krooni aastas.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara