28. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemere gaasijuhe ei ole vastus ELi energiaprobleemidele

Eile ja täna Euroopa Parlamendis toimunud ELi energiapoliitika arutelul ei mainitud kordagi Läänemere gaasitoru.

"Seda sellepärast, et see gaasijuhe ei ole vastus ELi ees seisvatele energiaväljakutsetele," ütles parlamendi väliskomisjoni esimees Jacek Saryusz-Wolsky arutelu järel toimunud pressikonverentsil. "Esmane eesmärk on ELi energiavarustust võimalikult mitmekesistada. See projekt ei aita sellele kuidagi kaasa," ütles Saryusz-Wolsky.

Selle asemel toonitati vajadust tihendada ELi suhteid Kesk-Aasia riikidega, mis aitaks sisuliselt vähendada liigset sõltuvust ühest tarnijast.

Küll aga liigub Läänemere gaasijuhtme projekt Saryusz-Wolsky sõnul realiseerimise suunas. Euroopa Liidus suuri infrastruktuuriprojekte rahastav Euroopa Investeerimispank selle projekti rahastamises ei osale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077