Sõõrumaa võis aidata läbi suruda rekordilist ökoelektri toetust

Eelmisel nädalal riigikogus kinnitatud
ülihelde taastuvelektri toetuse taga seisab teiste survegruppide kõrval
suurettevõtja Urmas Sõõrumaa, nii kinnitas Postimehele mitu allikat.

Valimiste eel hüüab parteide kaugas annetuste järele. Sõõrumaa ja ta firmad on olnud aastaid helded parteide rahastajad, kirjutas Postimees.

Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepa kinnitusel annetas Sõõrumaa jaanuaris neile 1,5 miljonit krooni. Reformipartei on aastail 2003–2006 saanud umbes 1,5 miljonit krooni. Valimiseelse aruande avalikustab oravapartei alles aprillis, lisas erakonna esindaja Henri Arras.

Keskerakonnale kinkis Sõõrumaa aga pool miljonit krooni detsembris. Värskeimaid andmeid partei koduleheküljel pole.

Võib-olla pole annetuste ja eelmisel nädalal vastu võetud elektrituruseaduse vahel seost. Samas on sõltumatud, kuid anonüümsust palunud allikad Postimehele kinnitanud, et just Sõõrumaa viimaste kuude lobitöö surus seadusse rekordtoetused taastuvelektrile, mille uus kokkuostuhind on senise 81 asemel 115 senti kilovatt-tunni eest.

Riigikogu majanduskomisjon, mida juhib rahvaliitlane Mart Opmann, surus eelnõusse üllatavalt helded toetusemäärad istungil veebruari alguses. Komisjon otsustas üksmeelselt, ka riigikogu oli ühel nõul. Väheseid saadikuid, kes seaduse viimasel hääletusel Toompeal punast nuppu vajutas, oli reformierakondlane Tõnis Kõiv.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara