Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 14. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lembit Kaljuvee: maavararikkused peavad jääma rahvale

Keskerakonda kuuluv Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Lembit Kaljuvee märgib, et hetkel käib väga tuline vaidlus põlevkivi arengukava üle.

"Põlevkivi kohta käiva peaks sätestama seaduses," kommenteeris Kaljuvee Keskerakonna ajakirjas Dirigent.

"Riigile on kasulik vaid üks kaevandaja - riigiettevõte Eesti Põlevkivi. Sarnaselt Norra Statoiliga jääksid maavaralt saadavad rikkused oma maa ja rahva kätte," kommenteeris Kaljuvee.

"Kui riigiettevõttel on kaevandamisele ainuõigus, saab riik kontrollida, kuhu pruun kuld läheb ja kas põlevkivi kaevandatakse vajalikes kogustes. Et keegi ei saaks meie turu ja keskkonnaga mängida," kommenteeris ta.

Kaljuvee kinnitab, et Ida-Virumaa on hetkel Eesti üks arenguvõimelisemaid tööstuspiirkondi.Kaljuvee räägib, et kui ettevõtte endine juht, traagiliselt hukkunud Mati Jostov tegi talle 1999. aastal ettepaneku tulla Eesti Põlevkivisse, ei kahelnud ta hetkegi.

"Juba tol ajal oli mulle selge, et Ida-Virumaa muutused saavad alguse Eesti Põlevkivist. Nii ka läks, suutsime muudatused läbi viia nii, et kardetud sotsiaalse katastroofi asemel pöördus Ida-Virumaa hoopis õitsengule," kommenteeris Kaljuvee.

Põlevkivi tähendab täna ja tulevikus tööd tuhandetele Ida-Virumaa inimestele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077