Autor: Agnes Ojala • 9. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind kerkis taas üle 60 dollari barrelist

Nafta hind on pärast USAs toimunud naftamaardla põlengut ja jätkuva pakase tõttu tõusnud uuesti üle 60 dollari piiri.

Aasia turul tõusis barreli kerge toornafta hind 50 senti ja jõudis 60,21 dollari tasemele, kirjutas BBC.

Veel kuu aja eest oli naftabarreli hind alla 50 dollari, kuid külmad ilmad on hinda tõstnud. Nüüd aga tekkis tarnes mõningane langus, kuna California naftatehases, kus toodetakse päevas 120 000 barrelit toornaftat, toimus tulekahju.

Hinnatõusule andis alust ka Nigeerias toimunud vägivallaakt ja Iraani juht Ayatollah Khamenei avaldus selle kohta, et riik võib nafta osas USA huvidele vastu töötama hakata.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077