31. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalamehed: Balti elektrijaamadest tuleb reostust

Balti elektrijaama soojast väljavoolukanalist on viimastel päevadel leitud hulganisti surnud kalu, samas on kanalis nähtav mingi sinine aine, mis on tõenäoliselt kalade hukkumise põhjuseks.

Tõkkepuuga eraldatud kanali juurde Balti Elektrijaama turvatöötajad ajakirjanikku minna ei lubanud. Igapäevaselt mööda oma radu teisel pool tõkkeid kanali ääres kalastamas käivad mehed on viimastel päevadel korduvalt leidnud suuremal hulgal surnud kalu, kirjutas Päevaleht Online. Samuti märgati mingit sinist ollust, nii vees kui ka kanali kallastel, mis kalameeste arvates ongi kalade surma põhjustanud.

Samas lähedal teise kanali kaldal suvilat omav Anatoli, kes ise elektrijaamades töötab, sõnas, et see on omainimestele ammu teada, et sealtkaudu satuvad loodusesse elektrijaama katelde puhastamiseks kasutatavad jäägid.

"Rääkisime just praegu, kõik jaama teenistused hetkel ütlevad, et pole midagi," sõnas AS Narva Elektrijaamade pressiesindaja Karina Miksjuk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077