Autor: Mariliis Pinn • 19. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailmas teatatakse keskmiselt iga päev uue biodiislitehase ehitamisest

„Sisuliselt iga päev teatakse kusagil maailmas uue biodiislitehase ehitamisest,” lausus Rahvusvahalise Energeetikaagentuuri (IEA) naftatööstuse ja -turu divisjoni juht Lawrence Eagles ajalehele The Wall Street Journal.

Agentuuri eile avaldatud uues naftaturu raportis ennustab agentuur, et aastaks 2011 kasvab biodiisli tootmine viie miljoni naftabarrelini ööpäevas, mis on peaaegu kolm korda enam, kui oli 2005. aastal. Nafta tootmine kasvas möödunud aastal 780 000 barreli võrra 84,4 miljoni barrelini ööpäevas.

Biodiislit toodeti 2005. aastal 650 000 barrelit ööpäevas mis võrdub 1,95 miljoni barreli Lähis-Ida naftaga ööpäevas. 2011. aastaks ennustab agentuur, et biodiisli tootmine kasvab 1,7 miljoni barrelini ööpäevas, mis võrdub 5,1 miljoni barreli naftaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077