Autor: Mariliis Pinn • 8. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hyundai kaebab töötajad kohtusse

Lõuna-Korea suurim autotootja Hyundai Motor kaebas oma töötajate ametiühingu esindajad kohtusse, nõudes 1,1 miljoni dollari (13 mln krooni) suurust hüvitust.

Kohtuasja tõi ametühinguesindajatele kaela tehasetöötajate protest ületundide vastu, mis ettevõtte esindaja sõnul nõrgendab autotootja konkurentsivõimet ja kasumlikkust, kirjutas The Financial Times.

44 000 Hyundai töölist keelduvad alates 28. detsembrist ületunnitööd tegemast. Lisaks lubasid töötajad korraldada teisi protestiaktsioone, kui ettevõte ei maksa neile maksimaalset aastalõpu hüvitist.

Hyundai esitas hagi 26 ametühinguliidri vastu, väites, et tegemata ületundide tõttu on jäänud 7800 autot tootmata ehk saamata on jäänud 120 miljardit woni (1,2 mld krooni) müügitulu.

Hyundai on varem ka sarnaseid hagisid esitanud, kuid alati need tagasi võtnud, kui töötajad ähvardavad suuremate rahutustega. Töölised keeldusid kahetunnistest ületöö vahetustest peale seda kui autotootja otsustas maksta aastalõpupreemiaks vaid kuupalga suurust aastalõpu preemiat lubatud 1,5 kuupalgasuuruse preemia asemel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077