Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 4. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind kukkus 4,5 protsenti

Nafta hind kukkus eile õhtul New Yorgi kaubabörsil 4,5 protsenti ehk 2,73 dollarit barreli kohta, sest USA kirdeosas on kütteõli tarbimine tavapärasest pea poole väiksem.

Nafta veebruarilepingute sulgemishinnaks kujunes 58,32 dollarit barrel, mis on musta kulla madalaim hind alates 17 novembrist, aga protsentuaalne langus on suurim alates 2005. aasta 27. aprillist, vahendab Bloomberg.

Naftahind kukkus ära pärast konsultatsioonifirma Weather Derivatives teadet, et nõudlus USA kirdeosas, kus kasutatakse 80 protsenti kogu Ühendriikides tarbitavast kütteõlist, on tarbimine jaanuaris 43 protsendi võrra normaalsest madalam. Lisaks sellele ennustavad analüütikud, et nafta ja naftasaaduste laoseis on kasvamas.

USA on maailma suurim nafta- ja naftasaaduste tarbija, mistõttu sealsed muutused nõudluses on üheks olulisemaks nafta hinna kujundajaks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077