Jaapanlased teevad maailma suurima tubakatehingu

Japan Tobacco soovib osta Briti tubakafirma
Gallaher 9,75 miljardi naela (227,5 miljardi krooni) eest, mis on suurim tehing
tubakatööstuse ajaloos.

Ettevõtted teatasid hinnakokkuleppest reedel. Müüjatele tähendab see 7,5 miljardit naela puhast raha, ülejäänu on võlgade tasaarveldus.

Ei ole välistatud ka konkureeriv pakkumine. Ajaleht Times nimetas tõenäolisimaks ülepakkujaks British American Tobaccot. Gallaher omab suitsumarke Benson Hedges, Silk Cut jt., mis on Eestis vähetuntud, kuid mitmel pool Euroopas turuliidrid. Kontserni juhtiv odavbränd LD on olnud edukas Ida-Euroopas, ka Eestis.

2001. aastal Gallaheri ostetud tütarfirma Austria Tabak kaudu kuulub müüdava hulka ka see, mis Eesti tubakatööstusest alles on jäänud - nt. kaubamärgid Rumba ja Leek, mida küll ammugi enam ei valmistata Eestis. Gallaher Groupi eelmise aasta käive oli 8,21 mld. naela ja maksueelne kasum 570 mln. naela (191 mld. ja 13,3 mld. krooni). Kontsern tegutseb 80 riigis, töötajaid on 12 000 . Sealhulgas tootmine toimub 11 maal, sealhulgas Venemaal, Rootsis, LAVs.

Osale arutelus

  • Tiit Elner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara