Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 23. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere külje alla tekib uus tööstusküla

Aastaid oli kunagise Tõrma karusloomakasvatuse territoorium kui jumalast mahajäetud paik, kus hooned lagunesid ja umbrohi lokkas. Nüüd ärkab koht uuele elule, kirjutab Virumaa Teataja.

Logistiliselt soodsas paigas Rakvere külje all on pankrotistunud karusloomakasvatuse territooriumil arenemas Tõrma tööstusküla.

Esimesena on seal arendustegevust alustanud autorehvidega tegelev OÜ KK-Rideen. Firma juhataja Kristo Kalvistu rääkis, et Tõrma tööstusküla käivitamine sai teoks mitme positiivse juhuse kokkulangemisest. “Meile tehti pakkumine siin maad osta. Hind tundus mõistlik. Panga abiga ostsimegi 2,2 hektarit. Maa väärtust tõstis meie silmis kindlasti selle hea logistiline asukoht vahetult Rakvere külje all,” rääkis Kalvistu.

Kui OÜ KK-Rideen Tõrmas 2,2 hektarit maad ostis, alustati seal kohe hoonete remonti. Alustati endise karusloomakasvatuse garaažist ja kaarhallist. “Plaanis on kõik meie käsutuses olevad hooned korda teha ja neile otstarbekas kasutus leida,” räägib Kristo Kalvistu. “Hooned rendime välja. Huvi on tuntud kaarhalli kasutamise vastu, ilmselt läheb selles peatselt majandustegevus käima,” on firma juhataja optimistlik. Lisaks ehitiste remontimisele on KK-Rideen alustanud territooriumil heakorratöid. “Arenevas tööstuskülas peab olema nii sisu kui ka väljanägemist,” arvab Kristo Kalvistu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077