16. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga viies starditoetuse saaja võlgades

Tallinn jagas tänavu alustava ettevõtte toetusi 48-le kuni kaks aastat tegutsenud firmale, millest üheksal on maksuameti andmetel maksehäired, kirjutab Äripäev.

Igal viiendal toetuse saanud ettevõttel on maksuvõlg mõnest tuhandest kuni saja tuhande kroonini, intressivõlg või õigel ajal esitamata maksudeklaratsioonid.

"Alustaval ettevõttel on raske kõiki makse õigel ajal tasuda, sest kulud on sageli suuremad, kui äriplaanis loodeti," rääkis Tallinna ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhtivspetsialist Krista Kink. Samas kinnitas toetuste jagamist koordineeriv Kink, et raha jagamise hetkel ei olnud ühelgi toetust saanud ettevõttel võlgnevusi põhimaksu ega intressi osas. "Esitasime kõigi taotlejate kohta päringu maksuametile 18. septembril," sõnas Kink.

Maksu- ja tolliameti maksuvõlgade talituse osakonna juhataja Raul Siem on ajutiste võlgnevuste suhtes kriitiline. "Deklaratsioonide esitamise hilinemine on lubamatu, samuti deklareeritud kohustuste tähtajaks täitmata jätmine," ütles Siem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077