10. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlased kurdavad lagunevate jalatsite ja rikkis arvutite üle

Saarlased pöörduvad kõige sagedamini tarbijakaitseameti poole lagunevate jalanõude ja rikkiläinud arvutite pärast.

Tänavu on saarlased Riigi Tarbijakaitseameti Saaremaa talituse peainspektori Koidu Allvee poole pöördunud 195 korda - vastuvõtul käis 76, telefoni teel küsis nõu 119 klienti, kirjutas Meie Maa.

Mullu nõustas kohalik talitus kogu aasta peale 233 tarbijat. "Tavaliselt pöördub inimene tarbijakaitse poole siis, kui ta on oma pretensiooniga poes juba käinud ja saanud sealt eitava vastuse," lausus Allvee. "On ka neid, kes pole ekspertiisi hinnanguga nõus, leides, et toote defektid pole tekkinud nende süül. Vahel pöörduvad tarbijad ka enne ettevõttele pretensiooni esitamist siia, tahavad oma õigusi teada."

Sagedasemad küsimused puudutavad kaupade garantiiaega. Peainspektori hinnangul ei kipu saarlased just kuigi sageli tarbijakaitsele kaebusi esitama. "Võrus näiteks on kaebusi palju rohkem," nentis Allvee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077