Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 9. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa fondijuht kiidab MarketWatchis Baltikat

Saksa fondijuht toob uudisteagentuurile MarketWatch oma lemmikaktsiatena välja Iiri ravimimüügiketi United Drug ja Eesti rõivakaubandusfirma Baltika.

Allianz RCM Global Small-Cap fondivalitseja Thomas Ross ostis esmakordselt Tallinna börsilt Baltika aktsiaid möödunud aastal. Hetkel kuulub rõivamüügiketi aktsiaraamatu alusel fondile 100tuhat Baltika aktsiat.

Ross kommenteerib rahvusvahelisele uudisteagentuurile, et näeb aktsiahinnas tõusu koos Euroopa Liiduga liitunud Ida-Euroopa riikide inimeste vaba raha kasvuga.

„Nad ei ole maailma rikkamad inimesed, aga Ida-Euroopa naised on väga moeteadlikud. Ettevõte on muutnud ennast toredaks väikeäriks ja ta avab uusi poode,” kirjeldab Ross Baltikat.

„Aasta lõpuks avab Baltika 14-15 uut poodi, mis on sarnane Hennes Mauritzaga, kuigi ta on väiksem. Baltika võib kasvada kiiresti, kuna sel suvel avas ta suure jaotusvõrgu, mis hakkab parandama marginaalne ja on tõstnud tootlikust,” sõnas Ross.

Fondijuht näeb Baltikale aastaks käibekasvuks kuni 27% ja ütleb, et paljudes piirkondades, nagu Ukraina pole ettevõttel veel suuri konkurente kuna tegemist on vähe arenenud turgudega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077