7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koondamine jätab tööta veerandi Pärnu linavabriku töötajatest

Pärnu linavabrik koondab sel nädalal 126 inimest ettevõtte 523 töötajast. See on selle aasta suurim koondamine nii koondatavate arvu kui ka neile makstava hüvitise kogusumma poolest, kirjutas Eesti Päevaleht.

Linavabrikust koondatavad töötajad saavad töötukassast kokku ligi 1,3 miljonit krooni töölepingu kollektiivse ülesütlemise hüvitist. Seega saab iga koondatu oma viimasel tööpäeval töötukassalt keskeltläbi 10 000 krooni hüvitist. Kuna töötukassa maksab kuni poole töötajale ettenähtud töölepingu lõpetamise hüvitisest, peab tööandja ise juurde maksma umbes niisama suure summa.

Oktoobris tunnustas Pärnu linnavalitsus linavabrikut kui üht edukamat Pärnu ettevõtet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077