Autor: Kadi Heinsalu • 3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu linavabrik koondab üle viiendiku töötajatest

OÜ Pärnu Linavabrik koondab järgmisel nädalal oma 523 töötajast 126. Enamik koondatavatest on üle 45aastased naised, teatas töötukassa.

Linavabrikust koondatavad töötajad saavad töötukassast töölepingu kollektiivse ülesütlemise hüvitist kokku ligi 1,3 miljonit krooni.

Seega saab iga koondatu oma viimasel tööpäeval töötukassalt keskeltläbi 10 000 krooni hüvitist. Kuna töötukassa maksab kuni poole töötajale ettenähtud töölepingu lõpetamise hüvitisest, peab tööandja ise ligikaudu niisama palju juurde maksma.

Linavabrikus toimuv kollektiivne koondamine on selle aasta suurim nii koondatavate arvu kui neile makstava hüvitise kogusumma poolest.

Kuna korraga kaotab töö suur hulk inimesi, on töötukassa lisaks töölepingute kollektiivse ülesütlemise hüvitise maksmisele pakkunud neile abi töö leidmisel ESF projekti «Kollektiivsetele koondamistele reageerimine» raames.

Töötukassa jagab koostöös tööturuameti kohaliku osakonnaga linavabrikust koondatavatele töötajatele teavet vabade töökohtade kohta ja julgustab neid uut tööd otsima.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077