25. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oskar LT: Wõro Kommerts ei täida seadust

AS Oskar LT 49 protsendi aktsiate omaniku Aldo Pariku kinnitusel pole ta senini saanud realiseerida oma ostueesõigust ettevõtte 50.5% aktsiate suhtes, mille ettevõtte teine aktsionär Ants Jänes võõrandas tänavu septembri lõpul AS-ile Wõro Kommerts.

Tehingu eel suurendas Ants Jänes Aldo Parikut informeerimata oma osaluse ettevõttes 49-lt protsendilt 50,5 protsendini.

Oskar Lihatööstuse juhatuse liikme Aldo Pariku sõnul teatas ta oma ostueesõiguse teostamisest 8. oktoobril ning deponeeris ühtlasi Hansapanka 13,15 miljoni krooni oma ostueesõiguse realiseerimiseks.

“Pakun Ants Jänesele sama hinda ja tingmusi millega ta püüab oma aktsiapakki ebaseaduslikult Wõro Kommertsile müüa. Olen toiminud täpselt nii nagu näeb ette äriseadustik ja AS Oskar LT põhikiri. Kui Wõro Kommerts täidaks seadust, oleks ta pidanud AS Oskar LT aktsiad viivitamatult mulle üle kandma, sest minu poolt on kõik tingimused täidetud ning aktsiate üleandmine Wõro Kommertsile on seaduse rikkumise tõttu kehtetu. Vaatamata sellele, et Wõro Kommerts on teavitanud nii avalikkust kui ka Konkurentsiametit sellest, et ta kavatseb käituda kooskõlas kehtivate seadustega ning austada teiste aktsionäride ostueesõigust, on Wõro Kommerts tänaseni keeldunud aktsiate üleandmisest. Aktsiate omandamine ning nendest tulenevate õiguste kasutamine on vastuolus ka konkurentsiseadusega, sest vastavalt konkurentsiseadusele oleks Wõro Kommertsil aktsiate omandamiseks vajalik Konkurentsiameti eelnev nõusolek” ütles Parik.

“Wõro Kommertsi senine käitumine ei vääri kuidagi nende reklaamlauset “Uma ja hää”. Siin ei saa isegi öelda nagu oleks see sisuliselt vaenulik ülevõtmise katse vormistatud juriidiliselt korrektselt, tegevusest rääkimata, “ kommenteeris Parik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077