24. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rein Kilk tahab Hiiumaa kalatööstusesse lambad tuua

Teisipäeval Hiiumaa ettevõtluse võimalustega tutvumas käinud Rein Kilk tundis huvi Kõrgessaare kalatehase vastu, vaatas Lehtma sadamat ja uuris loomakasvatuse arendamise võimalusi saarel, kirjutas Hiiu Leht.

Rein Kilk kahetses, et kunagine Hiiu Kaluri tööstuskompleks on ära tükeldatud; kalatehas, Lehtma sadam ja kalapüügikvoodid eri omanike käes. Ta arutles, millised võiks sellest hoolimata olla Hiiu Kalatööstuse pankrotipesas müügis oleva kalatehase tulevased kasutusvõimalused. Ühe variandina arvas Kilk, et Hiiu saarel asuvast kalatehasest võiks saada tänavu Kesk-Eestis loodud Pere toidukontserni laiendus.

"Töötan selle teemaga, aga praegu sõltub palju Hiiu Kalatööstuse pankroti protsessist," ütles Kilk, kes polnud valmis ütlema, kas kavatseb kalatehase omandamiseks pakkumise teha.

"Võib olla tuleks tehase fookust muuta ja tuua saarele lambavärk sisse. Sel juhul võiks Hiiumaa tööstus olla Pere toidukontserni laiendus," arutles Kilk.

Suurettevõtja kutsus saarele hiidlane Tarmo Mänd, endine presidendi kantselei direktor.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077