Ameeriklased varastasid Coca-Cola saladusi, et müüa Pepsile

Esmaspäeval tunnistasid end vandenõus süüdi
kaks ameeriklast, keda kahtlustati saladuste varguses maailma suurimalt
karastusjookide tootjalt Coca-Colalt eesmärgiga müüa need tema suurimale
konkurendile PepsiCole.

Atlantas, kus asub ka Coca-Cola peakontor, toimuva kohtuprotsessis ähvardab kuritöö ülestunnistanud Ibrahim Dimsonit ja Edmund Duhaneyt 10 aastane vanglakaristus ja trahv 250 000 dollarit ehk ligi 3 miljonit krooni. Otsus avalikustatakse 29. jaanuaril 2007, kirjutas RIA Novosti.

Samas asjas istub novembri keskel süüpinki Coca-Cola administratsiooni sekretär Joya Williams, kelle kaudu kurikaeltest vandenõulased saladusi hankisid. William eitab kõiki süüdistusi. Samas on uurijate valduses videomaterjal, kus William otsib vajalikke dokumente ja paneb need oma kotti.

Kuritegelik kolmik vahistati 5. juulil ning süüdistati uute tööstuslike lahenduste ja konfidentsiaalsete dokumentide varguses Coca-Cola peakontorist ning nende müügikatses 1,5 miljoni dollari ehk ligi 18,6 miljoni krooni eest.

Vandenõu kukkus läbi pärast seda kui PepsiCo juhtkond teavitas Coca-Colat neile laekunud müügipakkumisest. Pärast seda võttis limonaaditootja ühendust Föderaalse Juurdlusbürooga (FBI), kellega nn teenust pakkuv Dimson edasi suhtles. Ta andis üle 14 lehekülge salastatud dokumente ja lubas tuua uue salajoogi näidise.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara