Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

OPEC vähendab naftatoodangut oodatust enam

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) otsustas eile hilisõhtul vähendada tootmist 1,2 miljoni barreli võrra, mis oli rohkem, kui esialgu oodati, vahendab Bloomberg.

Kataris toimunud naftaministrite kohtumise järel lausus Ühinenud Araabia Emiraatide naftaminister Mohamed al-Hamli, kellest saab 2007. aastal kartelli uus president, et toodangu kärpimine jõustub 1. novembrist ning vähendamise aluseks ei ole mitte ametlikud tootmiskvoodid, vaid tegelikud mahud.

Senini oli OPECi ametlik naftatoodangu kvoot 28 miljonit barrelit ööpäevas, uudisteagentuuri Bloomberg arvutuste kohaselt toodetakse tegelikult 27,6 miljonit barrelit, mis on umbes 40 protsenti kogu toodangust maailmas.

Nafta hind on täna hommikul kerkinud Londonis 0,4 protsenti 61,13 dollarini barrel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077