16. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti elektritootja tahab uuel aastal hindu tõsta

Läti riigi omanduses olev elektrivarustaja Latvenergo tahab tõsta järgmisel aastal hindu 10,4% eratarbijatele ja 22% ettevõtjatele, mis hoogustaks inflatsiooni, kirjutas BBN.

Elektrihinnad Lätis on osaliselt seotud maagaasi kulutustega. Riigifirma Latvijas Gaze teatas juba, et kavatseb tõsta gaasi hinda 37% võrra jaanuarist.Gaasi, elektri ja kütte hinnatõus kasvatab inflatsiooni 1,5 protsendipunkti võrra, ütles Parex panga turuanalüütik Zigurds Vaikulis.

Läti majandusminister Aigars Stokenbergs on öelnud, et elektri hinnad tõusevad järgneval viiel aastal igal aastal 10% kuna Läti sõltub liiga palju Vene maagaasist.

Latvenergo eelmise aasta kasum oli 18,6 mln latti (419 mln krooni), mis on 25% vähem kui sellest eelmisel aastal. Käive tõusis 6% kui Vene gaasitootja OAO Gazprom tõstis hindu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077