28. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haavatarnija kindlustab Venemaal tagalat

“Kuni Eestis metsi normaalselt ei majandata, peame me arvestama vajadusega paberihaaba importida,” ütleb Kunda haavapuitmassitehase tarnija, firma Nor-Est Wood asedirektor Urmas Larven, kirjutas Maaleht.

Estonian Celli septembri algul ametlikult avatud haavapuitmassitehast Kundas varustavad toormega RMK ja tehase omanikega seotud firma Nor-Est Wood. Täisvõimsusel tehas vajab aastas umbes 380 000 m³ paberihaaba, millest RMK osa on umbes 120 000 m³.

Firma Nor-Est Wood teatas juba aasta algul, et haaba ostetakse Eesti eraomanikelt ja vajadusel ka Venemaalt ja Lätist. “Praegu ostame Eestis haaba suuremas osas metsafirmadelt ja vähem ka üksikisikutelt, aga Eesti metsanduse üldine olukord on selline, et oleme juba sunnitud haaba ka Venemaalt tooma,” ütles Nor-Est Woodi asedirektor Urmas Larven.

Sellega on tema sõnul paberihaava ostja sarnases olukorras Eesti palgiostjatega. Praegu ei ole Venemaaga sõlmitud kontaktid veel mitte niivõrd hetkeolukorra hädavajadus kui tuleviku kindlustamine. Vaja on, et hädavajaduse korral oleksid normaalsed kontaktid juba olemas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077