28. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia kodumaine müük kasvas augustis kümnendiku

Eesti Energia kodumaine elektrimüük kasvas 2006. aasta augustis ligikaudu 11%, moodustades 458 gigavatt tundi (GWh). Jätkuvalt on elektrienergia müügi kasvu peamiseks mõjutajaks Eesti üldine majanduskasv, teatas ettevõte.

Eesti Energia avatud turu ehk suurtele äriklientidele suunatud müük kasvas augustis 20 GWh, mis on ligi poole võrra suurem. See kasv on tingitud eelkõige uue suure tarbija lisandumisest. Suletud turu müük oli 17 GWh ehk 5,5% suurem kui eelmise aasta samal perioodil, sealhulgas müük koduklientidele kasvas ligi 7% ja äriklientidele 5% võrra. Müük Eesti Energiasse mittekuuluvatele võrguettevõtjatele kasvas võrreldes eelmise aasta augustikuuga umbes 14%.

Tänavu augustis ostisid võrguettevõtjad kogu vajaliku elektrienergia Eesti Energialt, eelmise aasta augustis osa elektrist imporditi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077