21. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siim Raie: ärimeestele esitatakse suuremaid nõudmisi kui poliitikutele

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie kirjutab homses Äripäevas ilmuvas kolumnis, et eraldi ärieetikat pole olemas, on universaalsed eetilised põhimõtted, mis kehtivad kõikides inimestevahelistes suhetes.

Raie sõnul on koomiline lugeda ja kuulata inimesi, kes kiruvad raha võimu, seda tihti ka alusetult vaimule vastandades, ning samas esitavad neile, kel on raha, palju kõrgemaid nõudmisi kui poliitikuile, kellele valimistel oma hääl usaldatakse.

„Millal saabub paradiis?” küsib artiklis Raie ja vastab: siis, kui eetiliselt äri ajada on kasulikum kui ebaeetiliselt. Raie toonitab samas, et majandustegevus ei sünni suletud tingimustes ning käitumist mõjutab kogu keskkond. „Ka poliitiliste liidrite käitumine on see, millest õpime ja kui endal väga kindlad põhimõtted heast ja halvast puuduvad, siis on väga lihtne üldise vooluga kaasa minna. Ja kui see vool mülkasse suubub, on põhjust jälle teisi süüdistada. Valijatena on meil kõigil kasulik ja ka kohustus olla pikema mälu ning sirgema silmavaatega,” kirjutab Kaubandus-Tööstuskoja juht homses Äripäevas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077