Autor: Mariliis Pinn • 21. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ford ja Toyota peavad kohtus aru andma kliima soojenemise pärast

Eile kaebas California osariik kuus autotootjat kliima soojenemise põhjustamise pärast kohtusse.

See on pretsedenditu juhtum, kui kohtusse kaevati Ford, General Motors, Toyota, Honda, Chrysler ja Nissan "avaliku nuhtluse" loomise pärast. Keskkonnakaitsjad tervitasid kohtuasja, kui otsustavat sammu globaalse soojenemisega võitlemisel, kirjutab The Guardian.

Autode heitgaasid on üks olulisi kliima soojenemise põhjusi ja autotootjad peaksid vastutama selle eest.

California on USA suurim autoturg, kus müüakse üle kahe miljoni uue auto aastas.

Kliima soojenemine kahjustab loodust, majandust, tervist ja kodanike heaolu ning see maksab osariigile miljoneid dollareid. Keskkonnakaitsjad on õnnelikud, et sel ajal kui Bushi valitsus pea liiva alla peidab, California osariik tegutseb.

Autootjate liit ütles, et nad juba tegelevad probleemiga, luues kütusesäästlikumaid autosid.

Viimasel kümnendil on Ameerikas kaevatud kohtuse relva-, sigareti- ja hamburgeritootjaid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077