Autor: Mariliis Pinn • 21. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tahab taas osta Leedu elektrifirma

Eesti Energia võib taas osaleda Ida-Leedu jaotusvõrkude Rytu Skirstomieji Tinklai (RST) erastamiskonkursil, kui Leedu valitsus otsustab võrgud müüa.

Eesti Energia õigusosakonna juht Harri Mikk lausus, et sedakorda on konkurss ning selle tingimused läbipaistvad..

«Loodame, et ühtegi konkurenti ei eelistata ning kõik pakkujad osalevad konkursil võrdsetel alustel,» lausus Mikk, kirjutab Postimees

Leedu majandusministeeriumi kantsleri Anicetas Ignotase sõnul kuulutab ministeerium välja konkursi RST erastamise tasuvusuuringu tegemiseks nädala jooksul ning selle tulemus selgub aasta lõpuks.

Eesti Energia võitis eelmise RST erastamiskonkursi ainukese tingimustele vastanud pakkujana, kuid Leedu valitsus keeldus seejärel ettevõtet erastamast.

Eesti Energia teeb tihedat koostööd Leeduga. Kahe kuu pärast läheb käiku leedukate osalusega ehitatud Estlinki merekaabel.

Lisaks on käimas Ignalina uue tuumareaktori ehituse ettevalmistustööd, kus on osalised Eesti, Läti ja Leedu energiafirmad.

Eesti Energia juht Sandor Liive on kinnitanud, et firma tahab Läänemere maades oma klientide hulka kahekordistada. Ainus võimalus selleks on osta kokku tarbijatele elektrimüügiga tegelevaid ettevõtteid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077