Tunturi rataste tootmine Eestis oodatust edukam

Eesti metallmööblitootja Jalaxi ning
Euroopa Accell Groupi loodud ühisfirma Jalaccell on loodetust edukamalt Soome
Tunturi kaubamärgiga trenaþööre tootnud.

"Maikuu keskel loodud ettevõte on väga edukalt käivitunud - Jalaccell on algseid plaane märkimisväärselt ületanud. Tunturi trenaþööride tootmismahud on kasvanud kiiremini kui julgesime arvata, samuti tegeleme juba jõudsalt ka tootearendusega," rääkis ettevõtte juhataja Laur Lubja.

Mõne kuuga on Jalaccelli Paides asuvas tootmisüksuses kokku pandud ligi 500 Tunturi trenaþööri/sõude-ergomeetrit ning seoses tööoskuste kasvuga plaanitakse juba septembris jõuda 1000 kokkupandud trenaþöörini. Momendil on tootmises kaks trenaþöörimudelit nelja erineva versiooniga, mis lähevad vastavalt Euroopa, USA, Austraalia ja Suurbritannia turgudele. "Koostöös Jalaxi tootearendusmeeskonnaga on väljatöötamisel täiesti uus trenaþöör, mida hakatakse kokku panema oktoobris. Seoses töömahtude suurenemisega kavatseme lähiajal töötajate arvu suurendada. Kui praegu saab Jalaccellis tööd 25 inimest, siis juba kuu pärast peaks töötajate arv küündima 35 inimeseni.

1993. aastal asutatud Jalax on Eesti üks juhtivaid metallmööbli ja -komponentide valmistajaid. Ettevõte on spetsialiseerunud metall-, büroo-, kooli-, raamatukogu-, kohviku- ja restoranimööbli, aga ka metallkomponentide tootmisele. Alates 2006. aasta maikuust toodab ettevõte ka Stiga kaubamärgiga kelke. Ligi pool firma käibest tuleb Eestist, samas kasvab pidevalt ekspordi osakaal. Ettevõte ekspordib oma toodangut Saksamaale, Rootsi, Taani, Soome, USAsse, Suurbritanniasse ja teistesse riikidesse. Praegu annab AS Jalax tööd 138 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara