19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tunturi rataste tootmine Eestis oodatust edukam

Eesti metallmööblitootja Jalaxi ning Euroopa Accell Groupi loodud ühisfirma Jalaccell on loodetust edukamalt Soome Tunturi kaubamärgiga trenažööre tootnud.

"Maikuu keskel loodud ettevõte on väga edukalt käivitunud - Jalaccell on algseid plaane märkimisväärselt ületanud. Tunturi trenažööride tootmismahud on kasvanud kiiremini kui julgesime arvata, samuti tegeleme juba jõudsalt ka tootearendusega," rääkis ettevõtte juhataja Laur Lubja.

Mõne kuuga on Jalaccelli Paides asuvas tootmisüksuses kokku pandud ligi 500 Tunturi trenažööri/sõude-ergomeetrit ning seoses tööoskuste kasvuga plaanitakse juba septembris jõuda 1000 kokkupandud trenažöörini. Momendil on tootmises kaks trenažöörimudelit nelja erineva versiooniga, mis lähevad vastavalt Euroopa, USA, Austraalia ja Suurbritannia turgudele. "Koostöös Jalaxi tootearendusmeeskonnaga on väljatöötamisel täiesti uus trenažöör, mida hakatakse kokku panema oktoobris. Seoses töömahtude suurenemisega kavatseme lähiajal töötajate arvu suurendada. Kui praegu saab Jalaccellis tööd 25 inimest, siis juba kuu pärast peaks töötajate arv küündima 35 inimeseni.

1993. aastal asutatud Jalax on Eesti üks juhtivaid metallmööbli ja -komponentide valmistajaid. Ettevõte on spetsialiseerunud metall-, büroo-, kooli-, raamatukogu-, kohviku- ja restoranimööbli, aga ka metallkomponentide tootmisele. Alates 2006. aasta maikuust toodab ettevõte ka Stiga kaubamärgiga kelke. Ligi pool firma käibest tuleb Eestist, samas kasvab pidevalt ekspordi osakaal. Ettevõte ekspordib oma toodangut Saksamaale, Rootsi, Taani, Soome, USAsse, Suurbritanniasse ja teistesse riikidesse. Praegu annab AS Jalax tööd 138 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077