Autorid: Kristjan Kurg, Eliisa Matsalu • 6. september 2023

Venemaale eksportijate TOP: sõda morjendab, aga käive tahab tegemist

Hoolimata sanktsioonidest ja ühiskondlikust survest on mitmed Eesti ettevõtted müüki Venemaale hoopiski suurendanud. Mõnel jällegi on osa ärist Venemaale lõksu jäänud või kontroll sealse tütarfirma üle kadunud.
Eesti ettevõtted on sõja algusest saati vedanud Venemaale sadade miljonite eurode eest erinevat kaupa.
Foto: Andras Kralla

Venemaale on pärast sõja puhkemist jätkatud kõiksugu kraami edasi müümist - kakaoubadest mootoriõlideni. Ühel juhul kasvatas ettevõte eelmisel aastal Venemaal käivet lausa 52 miljoni euro võrra. Süü aga lükatakse tihti Venemaale jäänud tütarfirmale, kelle tegevust Eestist enam justkui kontrollida ei saa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077