Autor: Koit Brinkmann • 30. september 2021

BLRT Grupi suuromanikud väetavad kontserni varaga isiklikke ärisid

Tööstuskontserni BLRT aktsionär Valeri Kovalenko (vasakul) kuuleb enda sõnul alles Äripäeva käest esimest korda firma varaga tehtud tehingutest, millest on saanud kasu suurema omaniku Fjodor Bermani (paremal) perekond.
Autor: Andras Kralla
Samal ajal, kui BLRT Grupi suuremate aktsionäride vahel pulbitseb leppimatu konflikt dividendide mittemaksmise üle, on enamusaktsionärid Bermanid libistanud kontsernist enda isiklikesse äridesse nii hinnalise kinnisvara kui ka osaluse kütusefirmas, millest on määratud juba ka omanikutulu.

Mitu magusat kinnistut Noblessneri sadamaalal, laohoonete kompleksid Tallinnas ja Tartus ning osalus kütusefirmas Dekoil – pärast kümnekond aastat tagasi puhkenud konflikti algust vähemusaktsionäridega on see miljoneid eurosid väärt vara viidud Baltimaade suurimast tööstuskontsernist enamusaktsiaid kontrolliva perekond Bermani omandusse.

BLRT Grupi väiksematele aktsionäridele tulevad Äripäeva uurimuse tulemused praegu suure üllatusena. "Mingeid kuulujutte olen kuulnud küll, kuid midagi konkreetset ma ei teadnud," sõnab Valeri Karkatšov. Talle koos abikaasa Tatjana Karkatšovaga kuulub umbes 5 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077