Autor: Kristel Härma • 8. juuli 2021

Aasta pärast Eesti suurima betoonitööstuse sündi: saneerimine ja kurnav tüli

Pärast kaht aastat läbirääkimisi loodud Eesti suurim betoonitööstus ei toonud rahulolu ostjale ega müüjale.
Eelmisest kevadest on konkurent Framm Lasbet Tootmise omanik, kuid ettevõtete juhi ja ühe omaniku Rasmus Kurmi jaoks on tööd küllaga, et kehvas seisus omandatud firma ost end lõpuks ka ära tasuks.
Foto: Liis Treimann

Eelmisel kevadel nädal enne eriolukorra kehtestamist sai avalikuks uudis, et Eesti suurim betoonitootja on lõpuks sündinud – AS Framm on endale saanud senise konkurendi Lasbet Tootmise aktsiad, nii nagu kaks aastat varem kokku lepiti. Seda aga, mis järgnes, ei osanud oodata kumbki osapool. Nüüd on ettevõte saneerimisel ning maadleb kaasavarana kaasa saadud võlgadega.

Lasbet Tootmise enda kätesse saades selgus Frammi juhile, et firma olukord on kardetust hullem: Lasbet oli uue omaniku sõnul praktiliselt pankrotis, pangakontod külmutatud ja võlad kaelas. Lisaks selgus, et ettevõttes käib palgaarvestus endiselt paberil ning masinadki on kehvas seisus, rääkimata sõlmitud lepingutest, mille täitmiseks ettevõttel võimekust polnud. Ka lahkus Lasbetist osa töötajaid. Aga just kõik see kirjeldatu oli peamine, mida Framm omandas, sest tehasehoone ise oli tootmisettevõttest juba aastaid tagasi eraldatud. Seda üürib ühinenud firma nüüd AS-ilt Lasbet.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077