Autorid: Infinitium Agency, K-Rauta • 4. juuni 2023

Makita aku kasutamise eelised – miks on tegemist väärt investeeringuga

Elektritööriistade maailmas on vähe brände, mis ärataks nii palju austust ja lojaalsust nagu Makita. Oma muljetavaldava disaini, kestlikkuse ja jõudluse poolest tuntud Makita tööriistad on hinnatud nimi nii professionaalide kui ka hobikasutajade seas. Neid võimsaid tööriistu hoiab töös üks hädavajalik komponent – Makita akud, täpsemalt nende liitiumioonakud (Li-Ion). Toome artiklis välja Makita akude kasutamise eelised, mistõttu tasub ka soolasema hinna korral nende soetamisse investeerida.

Miks on liitiumioonakud oma eellastest paremad?

Liitiumioontehnoloogia on laetavate akude sektorit revolutsiooniliselt muutnud. Ainulaadse keemilise koostisega Li-Ion akud pakuvad vastupidavat lahendust energianõudlikele seadmetele, eriti võimsatele akutööriistadele. Kõrge energiatiheduse, pikema eluea ja minimaalse isetühjenemisega akud edestavad oma tõhususes NiCd (nikkel-kaadmium) ja NiMH (nikkel-metallhüdriid) akusid, suurendades nende poolt toidetavate tööriistade üldist tõhusust ja usaldusväärsust.

Makita liitiumioonakude eelised

Hea hinna-kvaliteedi suhe

Makita akud pakuvad head hinna-kvaliteedi suhet. Mõnel puhul võivad Makita akud olla soodsamad kui teiste akude brändide samaväärsed akud, kuid tagavad samad funktsioonid ja jõudluse. Makita 18 V akude sarja kõrge energiatihedus tähendab kaalult kergemat ja kompaktsemat akut, ilma sealjuures jõudluse osas järeleandmisi tegemata. Kergema kaaluga aku võimaldab ka kasutajal pikemalt väsimata tööd teha, suurendades tema üldist produktiivsust.

Puudub mäluefekt

Kui NiCd akut laaditakse enne, kui see on täielikult tühjenenud, siis teooria kohaselt aku justkui jätab meelde, et tal on väiksem kui algne mahutavus. See tähendab, et NiCd aku kaotab iga pooliku laadimiskorra järel järjest oma tõhusust. Seda nimetatakse mäluefektiks. Liitiumioonakusid aga mäluefekt ei mõjuta, mis tähendab, et neid saab laadida ka siis kui aku ei ole veel täielikult tühjenenud, maksimeerides nende funktsionaalsust ja pikaaealisust.

Pikk eluiga

Lisaks on Makita akudel märkimisväärselt pikk eluiga. Makita akud on loodud vastu pidama sadadele laadimis- ja tühjenemistsüklitele ja osutuvad igaühele, kelle igapäevatöös on mõni Makita akutööriist regulaarses kasutuses, targaks investeeringuks. Need kestavad reeglina 4 kuni 6 aastat, mis tähendab, et säästad pikas perspektiivis Makita akusid soetades sagedasema akuvahetusega võrreldes raha.

Kiire laadimisvõime ja vähene isetühjenemine

Makita akude kiire laadimisvõime, eeldusel, et kasutusel on sobiv Makita akulaadija, vähendab jõudeaega, panustades kasutaja produktiivsusesse. Lisaks on Makita akudel, erinevalt paljudest teistest laetavatest akudest, madal isetühjenemise määr, säilitades oma laetuse taseme, kui seda ei kasutata.

Võrreldes nikkelakudega, mis kaotavad oma laetusest umbes 30% kuus, kaotavad liitiumakud oma laetusest umbes 5-10% kuus. Seetõttu on Makita akud eriti kasutajasõbralikud neile, kes unustavad vahel aku laadijasse panna ja kes kasutavad oma akutööriista harvemini.

Makita liitiumioonakude keskkonnamõju

Kuna keskkonnateadlikkus on maailmapildis üha olulisemal kohal, tõusevad Makita akud esile ka oma keskkonnasäästlikkuse perspektiivist. Liitiumioonakud on vabad kahjulikest ainetest, nagu elavhõbe, plii või kaadmium, vähendades nende keskkonnamõju. Üleilmseid jätkusuutlikkuse tavasid järgides on akud ringlussevõetavad, misläbi on võimalik ligikaudu 95 % vanast akust kasutada uute valmistamiseks või rakendada neid muudes tööstussektorites.

Ühilduvus ja lisafunktsioonid

Makita akude ökosüsteemi üks suuri tugevusi on nende ühilduvus. Üks Makita 18 V aku saab toita mitut Makita akutööriista, vähendades vajadust mitme aku järele ja suurendades seeläbi kulutõhusust. Lisaks sellele on Makita akudel lisafunktsioone, nagu LED-indikaatorid laetuse taseme näitamiseks ja kaitsefunktsioonid, nagu ülekoormuse ja ülekuumenemise kaitse.

Ühtlane võimsus ja vähene hooldusvajadus

Makita akude puhul on tagatud ühtlane võimsus kogu nende tööaja vältel, mis võimaldab sinu akutööriistades töötavada täiskiirusel kuni aku täieliku tühjenemiseni. Seda ka rasketes tingimustes. See omadus koos nende vähese hooldusvajadusega tagab kasutajale võrreldamatu kasutuskogemuse. Makita laadija muudab laadimise imelihtsaks!

Makita akud pakuvad seega mitmeid eeliseid, mis teevad need väärt investeeringuks igale akutööriistade kasutajale. Nende akude esmaklassiline hinna-kvaliteedi suhe, pikk kasutusiga, madal isetühjenemise määr ja kiire laadimisprotsess muudavad need usaldusväärseks ja kulutõhusaks valikuks. Lisaks on liitiumioonakud keskkonnasäästlikud, tagades akude kõrge ringlussvõetavuse.

Makita akude laialdane ühilduvus erinevate Makita seadmetega, lisafunktsioonid nagu LED-indikaatorid ning ülekoormuse ja -kuumenemise kaitse ja vähene hooldusvajadus teevad need ääretult kasutusmugavaks. Nende ühtlane võimsus kogu töö vältel ja pikaajaline vastupidavus pakuvad kasutajatele parimat jõudlust isegi kõige nõudlikumates tingimustes.

Makita akude mitmekesisus ja elegantne disain võimaldavad kasutajatel valida oma vajadustele vastava mudeli. Sõltumata selles, kas oled professionaal või hobiharrastaja, tagavad Makita akud sinu tööriistadele tõhusa ja stabiilse jõudluse, mis võimaldab sul keskenduda oma tööle.

Makita akud on tõestanud oma väärtust investeeringuna, mis tasub end pikas perspektiivis ära, pakkudes kasutajatele sujuvat akutööriista kasutamise kogemust.

K-rauta.ee e-poe tootevalikus on saadaval ka soodsad Makita akud. Uuri lähemalt!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077