Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 28. märts 2023

Hydro EcoDesign aitab ettevõtetel tooteid rohelisemaks muuta ja jalajälge vähendada

Kõigil toodetel on keskkonnamõju, alustades materjali kaevandamisest, tootmisest, transportimisest ja kasutamisest kuni utiliseerimise ja taaskasutuseni. Oma keskkonnajalajälje vähendamine peab olema täna iga ettevõtte eesmärk ning hea uudis on see, et Hydro EcoDesign aitab teie tooteid rohelisemaks muuta.
Buzon Pedestal International kasutas Hydro EcoDesigni abi Londonis Hammersmithi projektis kasutatava tootepaketi rennide profiilide parandamiseks Hydro EcoDesigni

„Suurem osa toote kuludest ja keskkonnamõjudest otsustatakse juba disainiprotsessi alguses. Meie tugevuseks on üle tuhande alumiiniumi disainimise kogemusega inseneri, kes aitavad meie klientidel tootekujundamisest ja projekteerimisest alates vähendada maksimaalsel määral alumiiniumlahenduste mõju keskkonnale. Nii sündis uus, struktureeritum teenus – Hydro Extrusion töötas koos Keskkonnakaitse Edendamise Agentuuri (EPEA) konsultantidega välja spetsiaalse Hydro EcoDesign metoodika, mis aitab valmistada suurema funktsionaalsuse ja väiksema jalajäljega tooteid,” tutvustab alumiiniumprofiilide valmistaja Hydro Extrusion Baltics AS tegevjuht Raigo Rätsep.

Hydro EcoDesign põhineb protseduuridel ja nõuetel, mis tagavad toodete jätkusuutlikumaks muutmise. Ettevõtte meeskond jagab oma teadmisi materjali valiku, sulami tootluse, elutsükli analüüsi, pinnatöötluse ja kerge kaalu osas. Lisaks keskendutakse teemadele, nagu demonteerimine, häirivad ärimudelid, tagastamise süsteemid, tarnijate kaasamine, pakendamine ja täiustatud ringlussevõtt. Rakendatud on ka mitmeid taastootmise kogukonna tõestatud ja tõhusaid kontseptsioone.

Kuidas sünnib uus roheline toode?

Protsess algab Hydro Extrusioni ja kliendi ühisest mõtterünnakust, kus sünnivad erinevad ideed ja tuvastatakse neist kõige asjakohasemad. „Seejärel jätkame pideva suhtlemisega. Terviklik töömudel tagab toote väljatöötamiseks parimate võimaluste valiku, hoides samal ajal olulisena majanduslikku tasuvust,” räägib Rätsep. Koostöö EPEA-ga võimaldab luua raamistiku, millel baseeruvad materjali valik, säästev disain ja toodete sertifitseerimine. Kõige tähtsam on, et igal etapil ja kriteeriumil on oma eesmärk.

Ta lisab, et Hydro EcoDesigni rakendades saab põhimõtteliselt valmistada kõiki alumiiniumlahendusi. Väga headeks näideteks on valdkonniti ehitus, sisekujundus ning autotööstus. „Pakume ekspertide tuge kõige rohelisemate ja innovaatilisemate toodete arendamisel. Klientide käsutuses on meie alumiiniumlahendused, mille süsinikujälg on normist madalam, need on kõrgema ringlussevõtmise võimalusega, jätkusuutlikud ning sertifitseeritud kogu alumiiniumi väärtusahelas ASI sertifikaadiga.”

Norra mööbliettevõte valmistab vastupidavat välimööblit. Sarja Folk jaoks valis Vestre toote Hydro CORCAL – alumiiniumi, mis sisaldab 75% ulatuses ümbertöödeldud tarbetooteid.

Hydro EcoDesign aitab...

•luua läbipaistvust sidusrühmadega toodete omaduste, mõju, toimivuse ja kulude osas.

•leida parimad lahendused läbi pideva suhtluse klientide ja tarnijatega.

•veenduda, et materjalide valimisel arvestatakse kogu nende elutsükli vältel keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid kriteeriume.

•tagada vastutustundliku tarneahela, mis keskendub keskkonna-, sotsiaalsete ja valitsemistingimuste järgimisele tarnijate ja tööstustegevuse valikul.

•maksimeerida toodete ja komponentide ringlussevõetavuse, minimeerides samal ajal jäätmeid ja pakendeid.

•mõista huvigruppide muresid ja teha vajalikke jõupingutusi leevendavate lahenduste leidmiseks.

•täiustada pidevalt nii toodet kui ka protsessi.

•esitada nõutavad dokumendid ja tõendid vastavuses siseriikliku ning rahvusvahelise regulatsiooniga.

•jälgida asjakohaseid mõõdikuid, nagu jõudlus ja süsinikujalajälg, toote kujundamise etapis ja variantide võrdlemisel.

Koostöös Hydro EcoDesigniga suudavad ettevõtted saavutada paremaid tulemusi jätkusuutlike toodete sertifitseerimisstandardites ja keskkonnasõbralike hoonete hindamissüsteemides. Olenemata sellest, kas olete disainer, insener, arhitekt või jätkusuutlikkuse praktik, Hydro Extrusion aitab saavutada teie töös ringmajandust!

Võtke julgelt ühendust Hydro Extrusioni ekspertide meeskonnaga, et arutada oma uute toodete ning projektide võimaluste üle, või esitage oma idee Hydro EcoDesign kodulehel ning tuleme teile appi!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077