Autor: Ferrometal Baltic • 27. jaanuar 2023

Uus CleverSystem aitab tööstuses protsesse automatiseerida ning muudab tellimis- ja tarneahela tõhusamaks

Turule on jõudnud esemevõrgupõhine süsteem, mis viib kinnitusvahendite ja muude väiketarvikute ostmise ja haldamise täiesti uuele tasemele.

Soome Ferrometal Oy on üks juhtivaid kinnitusvahendite tarnijaid Läänemere piirkonnas. Ettevõtte käive oli 2022. aastal 40 miljonit ja see on üks suurimaid tegijaid kinnitusvahendite valdkonnas. Ferrometal ei piirdu ainult kinnitusvahendite tarnimisega, vaid on võtnud endale ülesandeks suurendada oma klientide tootlikkust, pakkudes valdkonna juhtivaid lahendusi tellimis- ja tarneahela tõhustamiseks. Eestis tegutseb ettevõte oma sõsarettevõtte Ferrometal Baltic OÜ kaudu.

Arendustöö täisautomaatika suunas

Traditsiooniliselt on tööstuses ja ehituses tellimusi kogutud pliiatsi ja paberi või vöötkoodilugeri abil. Nende süsteemide kõrvale on tekkinud uus tehnoloogia, mis lubab väiketarvikute tellimis- ja tarneahela automatiseerida. Uued IoT (ingl Internet of things) lahendused mitte ainult ei automatiseeri protsesse, vaid ka eemaldavad vead, ooteajad ja vale suurusega partiid ning vähendavad raiskamist kõikidel tasanditel.

OVT ehk organisatsioonidevaheline teabevahetus on tähtis osa Ferrometali arendustööst ja meie võtsime ka selle esimeste seas kasutusele. Praegu tuleb ligi 70% tellimisridadest automaatselt sisse, mis kiirendab ja automatiseerib kliendi ning Ferrometali vahelist tellimis- ja tarneahelat. Tellimuste tugev kasv viis selleni, et nende käsitsi töötlemisele kulus üha rohkem aega. Tänu Ferrometali süsteemsele ja pikemaajalisele süsteemiarendusele võtsime 2020. aastal kasutusele täisautomaatse esemevõrgupõhise ja siseneva ja siselogistika süsteemi CleverSystem.

Cleversystem teeb töö viljakamaks

2020. aastal klientidele tutvustatud IoT CleverSystem võimaldab teha automaatseid tellimusi otse kasutuskohtadest või kanban’i riiulitelt. Mobiilivõrku ühendatud ruuter ja teeb automaatselt tellimusi vastuvõtukastis või riiulis paiknevate optiliste andurite antud impulsside põhjal. Tegemist on täieliku imujuhtimissüsteemiga, mis kaotab liigsed laovarud. Süsteemi saab hallata kahesuunalise brauseripõhise esemevõrgu kasutajaliidesega kas mobiiltelefoni, tahvelarvuti või lauaarvuti kaudu. Nendest näeb toodete andmeid nimetuste järgi ja see lubab teha vajalikke muudatusi, nt tarnekogustes ja tellimispiirides.

CleverSystemi juurde kuuluv vastuvõtukast CleverBin on varustatud optiliste anduritega. Andur jälgib toote kogust vastuvõtukastis ja kui kasti tellimispiir jääb määratletust allapoole, teeb automaatselt täiendustellimuse. Optilise anduriga vastuvõtukast võib olla näiteks paigaldaja töölaual – nii muudab automaatne täiendustellimus töö lihtsaks ja kiireks.

Tootmise tõrgeteta, ladus toimimine on tootmisettevõttele väga oluline. Hilinemise eest trahvitakse karmilt. Tootmine ei tohi seiskuda ja seda on kõige lihtsam tagada CleverSystemi abil.

Tänu CleverSystemile on tellimine mitmel moel lihtsam, täpsem ja sujuvam. Lisaks saab varem tellimisele kulutatud vahendeid tänu CleverSystemile edaspidi mõistlikumalt ära kasutada.

CleverSystem hõlmab valmis ja kohandatud allpool mainitud lahendusi tööstus-, ehitus- ja edasimüügiettevõtetele:

CleverBin

CleverKanban

CleverStore

CleverCar

CleverContainer

Lisateavet Ferrometali tegevuse ja CleverSystemi süsteemide kohta saate Ferrometal Baltic OÜ-lt telefonil +372 699 0470 või e-posti aadressil [email protected]

Rohkem infot leiate aadressilt www.ferrometal.fi

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077