Autor: Liis Niitra, Forklift OÜ turundusjuht • 14. september 2022

Kuidas ühe tõstuki ostust üleriigiline tõste- ja laotehnikaga varustaja sai

Nagu ikka, oli ka selle firma algus keeruline, tõdeb juhatuse liige Simo Teesalu, osutades kaasomaniku Andrus Tiiriku peale, kes algul oma tarbeks esimese tõstuki ostis ja selle varsti maha müüs. Kuna huvi taolise kauba vastu tundus aga suur olevat, ostis ta peagi veel kaks ja siis juba järgmised neli, mis kõik kärmelt kaubaks läksid.

Aasta oli siis 2003, kui forklift.ee loodud sai ning toodete pildid koos hindadega välja pandi. Konkurendid mängisid toona peitust ja oma hindu ei avalikustanud, meenutab juhatuse liige Simo Teesalu. Eks see andis uustulnukale ka väikese eelise.

Täna esindab firma Eestis juba 10 erinevat tootemarki ning poole aasta käive ulatub üle 5 miljoni euro. Kunagine julgus alustada Hiina tõstukite Eestisse toomisega on tänaseks ära tasunud. Kõige suuremad väljakutsed firma arengus on seotud kasvuga.

Firma areneb kiiresti ja nõnda tuleb olla muutusteks pidevalt valmis. Klientide teenindamisel ollakse hästi paindlikud ja kiired, olgu siis sooviks masina ümberehitamine või selle konkreetse töö jaoks seadistamine. Vajadusel aidatakse klienti talle sobiva tehnika valimisel uue või kasutatud masina näol, samuti ollakse abiks rahastuse leidmisel Euroopast.

Foto: Raigo Pajula

Juba 19-aastaseks sirgunud Forklift OÜ tarnib masinaid ka teistesse riikidesse, millest kõige eksootilisem näide on Egiptus, kuid kliente leidub ka Kanadas, Gruusias, Slovakkias, Hollandis ja loomulikult meie naaberriikides. Lisaks on Forklift valmis täitma sortimendiväliselt ka erilisemaid tõstetehnikasoove nagu näiteks invalifti leidmine või lennukile laadimistrapi tarnimine. Seda kinnitab ka ettevõtte missioon: pakkuda alternatiivseid ja uuenduslikke lahendusi tõstetehnika kasutajatele.

Teistest eristumiseks on Forklift välja ehitanud kogu Eestit katva teenindusvõrgu, mis võimaldab pakkuda kiiret ja kvaliteetset järelteenindust. Vajadusel antakse kliendile laost ka asendusmasin, et töö saaks jätkuda. Ettevõttel on suutlikkus hooldada ja remontida enamikke marke, aga ka võimekus osaleda suurtes eriprojektides - nagu näiteks Rail Baltic, kus ollakse partner tehnika tarnimisel, ümberehitusel ja hooldamisel.

Margus Taada, Forklift OÜ tegevjuht
Meilt on tellitud ja suudame pakkuda keerulisi erilahendusi – näiteks pöörava kerega teleskooplaaduri raudteel sõitmiseks kohandamine.

2 aastat tagasi tähistas Forklift piduliku lindilõikamisega uue Jüri esinduse avamist. Tegelikult oli tegu kolimisega, sest vana Tallinna esindus Kadaka teel jäi kitsaks ja ei rahuldanud enam meie üha kasvavaid vajadusi.

Uue esinduse puhul on tegu neljast esindusest suurimaga, kus asub remonditöökoda, värvitöökoda, pesula, näidistesaal ja kontoriruumid. Kokku on pinda 2800 ruutmeetrit. Uus ja suurem esindus võimaldab luua juurde uusi töökohti ning kasvatada käivet vähemalt poole võrra.

Foto: Raigo Pajula

Forklifti tooted (müük/rent):

Tõstukid

Teleskooplaadurid

Virnastajad

Kahvelkärud

Pinnasetihendajad

Lisaseadmed

Varuosad

Tööruumide sisustus, laoriiulid

Forklifti teenused:

Hooldus

Remont

Rehvivahetus

Komisjonimüük

Oksjonite vahendus

www.forklift.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077