Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 17. märts 2021

e-spool flex kaablitrummel turvaliseks ühenduseks juhtpaneeliga

Kaablitrummel e-spool flex tagab paneelikaablite ohutu peale- ja mahakerimise, nagu seda kasutatakse ettevõttes ARAGON Industrieelektronik GmbH.
Foto: igus Gmbh
Robootikateenuste osutaja ARAGON Industrieelektronik GmbH kasutab iguse uut kontaktrõngata kaablitrumlit

Juhtpaneel on roboti juhtimiskeskus. Et seda saaks paindlikult kasutada, peab kaabel olema piisavalt pikk, liikuv ja ohutult paigutatud. Selle jaoks on igus välja töötanud kaablitrumli e-spool flex. iguse uus kaablitrummel on ilma kontaktrõngata ja nii saab selle kaudu isegi BUS signaale ilma katkestuseta edastada. Samuti saab kaablitrumli lihtsasti juba olemasoleva süsteemiga integreerida. Need eelised võitsid ARAGONi poolehoiu. Ettevõte pakub tööstusrobotite jaoks täiskomplekti, mis sisaldab e-spool flexi koos standardse kaabli ja eelmonteeritud paneelikinnitusega.

ARAGON Industrieelektronik GmbH eesmärk on anda vanadele robotitele uus hingamine. Juhtiv tööstusrobotite tarnija pakub kõikjal maailmas lahendusi tööstusrobotite remondiks, hoolduseks, uuendamiseks ja häälestamiseks. Mõned kliendid on võrdlemisi väikesed ettevõtted, kes kasutavad kuni kümmet robotisüsteemi. ARAGONi asjatundlikkusele toetuvad ka suuremad ettevõtted ja näiteks autotööstuse lõpptootjad. Ettevõte otsis praktilist kaablilahendust, mida saaks kasutada koos juhtpaneelidega: „Püüame oma klientide ohutust tagada uuenduslike lahendustega. Tänaseni oli kaabel alati põrandal, mis tähendas, et see võis kergesti kahjustuda ja sellele võis komistada. Nii otsisimegi kaablipooli tüüpi lahendust, mis toimiks sujuvalt ja mida on kiire ning lihtne paigaldada juba olemasolevasse süsteemi,“ räägib Iryna Geike, ARAGONi ülemaailmne piirkonnajuht. Ettevõte leidis otsitava toote iguselt. „Kui uut kaablitrumlit e-spool flex meile tutvustati, võitis see kohe meie poolehoiu,“ lisab Geike. Selle süsteemi peamine eelis muude ees on, et kaablitrummel on kontaktrõngata. Õhu, vedelike, andmete, elektritoite ja avariiseiskamisnupu jaoks signaalide edastamise saab samuti süsteemi integreerida. Olemasoleva paneelikaabli saab lihtsalt panna spiraaljuhikusse ja automaatselt trumlile kerida. „Meie kliendid saavad nüüd eelmonteeritud komplekti, kus on e-spool flex, ARAGONi paneelikinnitus, kaabel ja roboti juhtkilbi paigaldusklamber nende juhtpaneelide jaoks. Kaablitrummel e-spool flex pikendab oluliselt kaabli tööiga ning tagab suurema ohutuse ja korrastatuse juhtpaneelis,“ selgitab Geike.

Kaablite peale- ja mahakerimine: käsitsi või automaatselt

igus pakub e-spool flex kaablitrumlit mitmes variandis. Üks võimalus on soodne mudel, kus kerimine toimub käsitsi või akutrelliga. Teine võimalus on automaatne lahendus vedrujõul tagasitõmbemehhanismi ja lukustusega ning lisavarustusse kuuluva tagasitõmbepiduriga. ARAGON otsustas vedrujõul toimiva variandi kasuks. Kaablitrumleid on saadaval kolmes suuruses kaablite jaoks läbimõõduga 5–15 mm ja kaablite väljatõmbamiseks pikkustes 5–15 m. Kaablid saab igal ajal kiiresti välja vahetada. Lisaks olemasolevale kaablisüsteemiga integreeritavale kaablitrumlile e-spool flex pakub igus kaablitrumlilahendust koos chainflex-kaablitega, mis on spetsiaalselt liikuvate rakenduste jaoks väljatöötatud. Kaabli vastupidavust kaablitrumlil e-spool flex katsetatakse põhjalikult iguse 3800 m2 suuruses katselaboris.

Rohkem infot: http://www.igus.ee/e-spool-flex

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077