19. november 2020

igus robotid muudavad tootmise kuluefektiivseks ja hooldusvabaks

RemTec Grupp OÜ paigaldas Eesti puiduettevõttele roboti, mis suudab hooldusvabalt töötada aastaid. Firma igus lineaarsüsteemi roboteid saab edukalt kasutusele võtta ka teistes tööstusharudes alates elektroonikast lõpetades toiduainetetööstusega.
“Meie komponentide põhiline erinevus võrreldes analoogsete robotitega on see, et lineaarsüsteemi komponendid on hooldusvabad, mustusekindlad ja määrdevabad," märgib igus Eesti esindaja Andrei Visnevski.
Foto: igus GmbH

Valgamaal asuv värvitud puitliistude tootja Combiwood toodab aastas 40 miljonit jooksvat meetrit värvitud liiste. Et säästa töötajaid rutiinsest töörütmist, hakkas Combiwood otsima uusi võimalusi automatiseerimiseks. Vaja oli lahendust, mis lihtsalt öelduna tõstaks liistud õigel ajal tootmisliinile. Seni tegi seda inimene, kui täpne olla siis mitu inimest, sest pika painduva liistuga pole üksi võimalik toime tulla. Uue liini projekteerijaks ja paigaldajaks valiti tootmise automatiseerimisega tegelev ettevõte RemTec Grupp, kes otsustas kasutada Saksa pereettevõtte igus seadmeid.Tänu kahe ettevõtte koostööle tõstab ja paigutab nüüd Combiwoodi tootmislinil puitliiste iguses toodetud kaheteljeline lineaarne robot drylin®. Nii igus Eesti esindaja Andrei Visnevski kui ka RemTec Grupi tegevjuht Mikk Umbleja näevad, et ettevõtted investeerivad üha enam automatiseerimisse, kus monotoonne töö jäetakse robotitele.

Firma igus toodetel on oluline eelis. “Meie komponentide põhiline erinevus võrreldes analoogsete robotitega on see, et lineaarsüsteemi komponendid on hooldusvabad, mustusekindlad ja määrdevabad. Meie lineaarsüsteemide kelgud ei tööta kuullaagrite, vaid liuglaagrite ehk polümeerpukside peal. Erinevalt kuullaagritest ei vaja polümeerpuksid hooldust ega määrimist,” toob Visnevski välja olulise vahe. “Puiduliini robotil on kaks paralleelset lineaarsüsteemi horisontaalseks liikumiseks ning robot saab teha ka vertikaalset liigutust. Lihtsalt öeldes liikuda edasi-tagasi ning üles-alla,” kirjeldab Visnevski, kelle sõnul võib lineaarsele robotile anda erinevaid ülesandeid, vastavalt sellele, mida kasutajal vaja on. Kui Combiwoodi robot on programmeeritud pick&place seadmeks, mis teeb seda nagu nimi ka ütleb - tõstab ja asetab, siis lineaarseid roboteid saab panna ka sorteerima, lõikama, pakkima ning värvima. “See oleneb juba lõppkasutajast, mida ta vajab. Meie komplekteerime lineaarroboti mehaanika, mis koosneb rihmajamiga lineaarmoodulitest, mootoritest, kaablikettidest ja mootorite kontrolleritest,” selgitab Visnevski.

Katkematu töö

Tõsi, kõik, mis töötab, lõpuks kulub, nii pole ka liugpuksid lõputult kestvad, kuid kuullaagritega võrreldes on nende vastupidavus kindlasti suurem. “Me soovime pakkuda võimalikult pikka ja katkematut tootmisprotsessi. Perioodi pikkus sõltub konkreetsest rakendusest, roboti kiirusest ja koormusest, aga jutt käib miljonitest töötsüklitest, mis kestavad kokku aastaid, 5 aastat on täiesti reaalne,” kinnitab Visnevski. “Määrde- ja hooldusvaba tehnoloogia tähendabki seda, et esineb vähem tööseisakuid. Lisaks on meie robotisüsteem korrosioonivaba ja ka vaikne - erinevalt kuulidest, ei tee liugpuksid töötamise ajal häält.

Andrei Visnevski tõrjub kahtlused, et innovaatiline polümeerpuksidel robotlahendus jääb Eesti ettevõtjatele liiga kalliks. “See tuleb ilmselt paljudele üllatusena, aga tegelikult on meie lahendus just odavam,” kinnitab ta.

Foto: igus GmbH

“Esiteks muidugi seetõttu, et robotsüsteem ei vaja hooldust ja tootmine saab käia igapäevaselt ööpäev läbi. Aga odavam on ka süsteemi valmistamiseks minev kulu. Me räägime ligi 60% odavamast tootehinnast võrreldes tavapäraste lineaarsete robotitega. Investeering tasub täielikult ära üsna kiiresti,” lubab ta.

Visnevski kinnitusel suudab igus ehitada roboteid erinevate lähteülesannete põhjal. “Antud tüüpi robotit saab kasutada pea igas tööstusvaldkonnas, kus tegu automatiseeritud liinidega. Kindlasti toiduainetetööstuses, aga ka elektroonikakomponentide tootmises, kus vaja kuiva ja puhast keskkonda. Seda suudame tänu kõrgtehnoloogilistele isemäärivatele polümeeridele garanteerida. Kogu meie kasutatav tehnoloogia valmistatakse Saksamaal, kus asub iguse emafirma.”

Nutikas rätseplahendus

Combiwoodi tootmisliini seadmete valiku, projekteerimise, paigalduse eest vastutas RemTec Grupp. “Kohtusime igus Eesti esindaja Andrei Visnevskiga 2019. aasta novembris Eesti suurimal tööstusmessil Instrutec, kus igus tutvustas oma tooteid ja meie otsisime sobivat lahendust puidufirma tootmisliini automatiseerimiseks,” räägib RemTec Grupp OÜ tegevjuht Mikk Umbleja. Combiwoodile valminud puiduliini robot on esimene koostöös tehtud projekt. “Eelistasime iguse tooteid just hooldusvabaduse tõttu, üldjuhul on seisakute põhjuseks mitte tehnoloogia vaid puudujäägid hoolduses. Seepärast sai valik just selline,” mainib Umbleja, kes peab oluliseks, et RemTeci paigaldatud lahendused oleksid võimalikult täpselt kliendi vajadusi arvestavad.

Combiwood robotile projekteeris ja paigaldas RemTec kaks vaakumhaaratsit, mis puiduliiste haaravad ja õigele kohale asetavad. Kasutusel on vaakumtald, mis haarab hästi sileda pinnaga tooteid ning lisatud on ka iminapad, mis tulevad toime keeruliste profiilidega. “Combiwoodi puhul seisnes väljakutse selles, et leidus palju erineva profiiliga tooteid, mis ei jäänud vaakumtallale alati kinni ” selgitab Umbleja, “seepärast kasutasime kombineeritud lahendust. Et detailid jookseks liinil sobivate vahedega ega kuhjuks üksteise otsa, tuvastavad robotile lisatud andurid hetke, mil liinile tekib vaba koht. Toimimise loogika sai loodud integreerimise käigus täpne ja töökindel,” kirjeldab Umbleja puiduettevõtte jaoks tehtud spetsiifilist lahendust.

Foto: igus GmbH

Roboti juhtimise ja seadistamisega tegeleb operaator, kelle kasutada on masina juhtimiskeskus. Töötava roboti lähedusse inimesel asja pole, seda ei luba juba masina turvasüsteem. Kui inimene läheb läbi roboti turvakardina, jääb seade lihtsalt seisma.

“Turvalisus on tööstuses kõige olulisem faktor, sest inimese liikumine tööstusalal on sageli rutiinne ja turvalisusele ei pöörata tööülesannete täitmisel alati tähelepanu. Seepärast on masinad varustatud süsteemidega mis hoiavad inimest viga saamast,” toob Umbleja automatiseerimise juures välja ka masinatega töötavate inimeste turvalisuse.

Tööks vajaliku tehnoloogia automatiseerimine on tänapäeva tööstusettevõtete jaoks möödapääsmatu lahendus. Lisaks kuluefektiivsusele lahendab see ka mitmed tööjõuprobleemid ja annab konkurentsieelise. Automatiseerimise erinevate rätseplahendusi pakkuv RemTec Grupp OÜ pakub konsultatsiooni ning leiab ettevõtte spetsiifikat arvestades sobiva lahenduse. Lisainfo: www.remtec.ee

Igus robotite ja erinevate juhtimistarkvaradega saab tutvuda: www.igus.eu/irc. Igus veebis leiab ka info juhtimistarkvara igus Robot Control kohta, mis pakub kasutajale võimalust erinevate robotite liikumist programmeerida ja juhtida. Nii saab potentsiaalne kasutaja sobivat lahendust enne ise katsetada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077