Autor: Hando Sinisalu • 14. august 2023

A. Le Coq nihkub koduturult enam välismaale. Vihand: viie aastaga läheb pool ekspordiks

A. Le Coqi õlletehase juhi Jaanus Vihandi sõnul on ettevõtte siht viie aastaga lausa pool oma toodangust eksportida, praegu müüakse neid 70 erinevas riigis, selgus Äripäeva raadio hommikuprogrammist.
Suvel ringi rändavad eestlased on mitmel pool maailmas (Gröönimaast kuni Kreekani) märganud kauplustes müügil A. Le Coqi kokteile. Ettevõtte juht Jaanus Vihand räägib, mida on tulnud teha selleks, et eestimaine toode üle maailma müügilettidele saada.
Foto: Raul Mee

"Tänased suurimad turud on Lõuna-Euroopas ja Aasias," ütles Vihand. Ettevõttel on läinud kümmekond aastat, et end välisturgudele sisse süüa. Mõne üksiku tootegagi tuleb viis-kuus aastat tööd teha, et vilju nautima hakata.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077