Autor: Harro Puusild • 28. november 2022

Andres Sutt: Silmeti püsimagnetite tehas on Eestile suur võit

Andres Sutt.
Foto: Liis Treimann
"Tööstusuudised eetris" saates on külas riigikogu liige ning endine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, kellega räägime tehisintellekti- ja robootikakeskusest AIRE, tööstusinvesteeringutest, tööjõust, energiakriisist ja paljust muust.

Samuti on juttu NPM Silmeti plaanist rajada Eestisse 100-miljoniline püsimagnetite tehast. Sutt avab saates Silmeti suurinvesteeringu tagamaid ja puudutab ka hiljuti meediasse jõudnud uudist, et Raul Kirjaneni Fibenoli tehas ei pruugi Eestisse tulla. "Raiemahu teema on näide, kus emotsioonid on tasakaaluka arutelu tapnud, aga kui oleks võimalik jõuda olukorda, kus saame võtta valge lehe ja rahulikult rääkida, mida me tahame, siis usun, et nii oleks võimalik kokkuleppeid teha," sõnab Sutt.

Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Kuula saadet siit:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077