Autor: Hando Sinisalu • 12. veebruar 2020

"Loodan, et tselluloositehas kunagi tuleb"

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja.
Foto: Andras Kralla
Tahaks loota, et kunagi tuleb Eestisse tselluloositehas, sõnas Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Henrik Välja.

Tegevjuht leidis, et toorainet Eestis tehase jaoks jaguks. Lisaks ümarpuidule tekib saeveskites ka hake - mõlemad sobivad tselluloosi tootmiseks. Välja sõnul on tselluloosi väärtusahel täna see, kus puidutööstuses toimuvad kõige põnevamad arengud ja kõige rohkem teadusinnovatsiooni.

Liidu juhiga rääkisime Äripäeva raadio hommikuprogrammis veel sellest, kuidas leida tasakaalu loodushoiu ja metsamajandamise vahel. Samuti kuulsime põhjendust, miks on lageraie valdav metsauuendamise viis.

Intervjueeris Hando Sinisalu.

Kuula intervjuud siit:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077