Allan Rajavee • 31 märts 2020
News
Ainult tellijale

ÜRO kardab toiduainete ekspordikeeldude kasvu

Nisu ja sellest toodetav jahu on üks globaalse toiduga varustatuse alustalasid, kuna sellest saab toota saiatooteid ja muid esmavajalikke toiduaineid. Sestap on Kasahstan kehtestanud sellele üliolulisele kaubaartiklile koroonaviiruse puhangus ekspordikeelu.   Foto: Julia-Maria Linna

ÜRO hoiatas riikide valitsusi ekspordikeeldude rakendamise eest, mis ohustaks toiduainete kättesaadavust ja tingiks toiduhindade kiire tõusu ning seaks omakorda löögi alla just väikeriikide ja arengumaade turgude toiduainetega varustatuse.

ÜRO põllumajandusosakonna peaökonomist Maximo Torero tõdes Guardianile, et üldiselt on põhiliste põllusaaduste saagikus hea, kuid enne käesolevat kevadsuvist külvihooaega põhjapoolusel ja saagikoristusaega lõunapoolusel on tekkinud globaalses põllumajanduses tõsine töökäte puudus, mis omakorda on motiveerinud mõnda riiki kehtestama oma põhilisele ekspordiartiklile ekspordikeelu.

VORMISTA KOHE TELLIMUS JA SAAD LIGIPÄÄSU LUKUS LUGUDELE:
 • Kõikidele Äripäeva põhiveebi tööstussektorit puudutavatele artiklitele ja arvamustele, mis ilmuvad ka teemaveebis Tööstusuudised.ee
 • Äripäeva vahel ilmuva Tööstusuudiste paberlehe pikkadele artiklitele ja intervjuudele
 • Igal reedel ilmuvale toorainete ülevaatele
 • Tööstusuudised.ee korraldatud tööstussektori konverentside ettekannete põhjal valminud kasulikele artiklitele
 • Jaga lugu:
  TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

  Tööstusuudised.ee toetajad:

  Harro Puusild
  Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077