Autor: Allan Rajavee • 31. märts 2020

ÜRO kardab toiduainete ekspordikeeldude kasvu

Nisu ja sellest toodetav jahu on üks globaalse toiduga varustatuse alustalasid, kuna sellest saab toota saiatooteid ja muid esmavajalikke toiduaineid. Sestap on Kasahstan kehtestanud sellele üliolulisele kaubaartiklile koroonaviiruse puhangus ekspordikeelu.
Foto: Julia-Maria Linna
ÜRO hoiatas riikide valitsusi ekspordikeeldude rakendamise eest, mis ohustaks toiduainete kättesaadavust ja tingiks toiduhindade kiire tõusu ning seaks omakorda löögi alla just väikeriikide ja arengumaade turgude toiduainetega varustatuse.

ÜRO põllumajandusosakonna peaökonomist Maximo Torero tõdes Guardianile, et üldiselt on põhiliste põllusaaduste saagikus hea, kuid enne käesolevat kevadsuvist külvihooaega põhjapoolusel ja saagikoristusaega lõunapoolusel on tekkinud globaalses põllumajanduses tõsine töökäte puudus, mis omakorda on motiveerinud mõnda riiki kehtestama oma põhilisele ekspordiartiklile ekspordikeelu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077