Autorid: Äripäev, Tööstusuudised.ee • 25. juuli 2019

Maag kasvas ja andis omanikele hea dividendi

Roland Lepp
Foto: Raul Mee
Piimatööstuse Tere ostmisele järgnenud aastal kasvas Maag Grupi käive üle kuuendiku, ettevõtte kolm omanikku võtavad sellest ka kena dividendi.

Tere ja Farmi piimatööstuse omaniku Maag Grupi käive ulatus eelmisel aastal üle 222 miljoni euro, selgub Infopanka jõudnud aastataruandest. Ettevõtte tegevuskasum oli 3,72 miljonit eurot varasema 0,58 miljoni asemel.

Ettevõte kuulub kolmele mehele – Roland Lepale ja Aivar Saarmale kuulub võrdselt 37,50% ja Toomas Juhanile 25% –, kes võtsid dividendi kokku 1,46 miljonit eurot. See on suurusjärgult sama nagu aasta varemgi.

Äripäev on kolmest Maagi omanikust pikemalt kirjutanud 2013. aasta artiklis "Lihatööstuse Maag kolm musketäri".

Aruandeaasta lõpus töötas ettevõttes 1074 töötajat (täistööajale taandatult) ja aastaga kasvas töötajate arv 210 võrra.

Maag Grupp on toidutööstuskontsern, kulu kuulub piima- ja lihatootmisi ja -tööstusi, aga ka veo- ja kaubandusfirmasid mitmes riigis. Piimatööstuste Farmi ja Tere kõrval on grupis näiteks ka Rannarootsi lihatööstus, aga ka toidukauba impordi-ekspordiga tegelevad firmad Leedus, Poolas ja Saksamaal, lihatootja Pouttu Soomes ja investeerimisega tegelev ettevõte Lätis.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077