Gerli Ramler • 25 september 2014

CM: Aberg Express: autotransport on vahel lennutranspordist kiirem

Kuigi harjumuspäraselt peetakse kiirtranspordi all silmas lennutransporti, tasub suure mahu ja kaaluga kauba puhul mõelda kiirtranspordile autoga.

Autotranspordil on kiiruse eelis riikides ja piirkondades, kus on inimasustus väiksem ja lennujaamade infrastruktuur kesine ehk lennukaup peaks tegema enne sihtkohta jõudmist mitu jätkulendu.

„Autoga saab transportida mõõtmetelt suuremaid ja raskemaid kaupasid Euroopa piires sama kiiresti või kiiremini kui lennukiga, sest lennujaamade vaheterminalides pole võimalik väga pikki kaupu käsitleda või ei mahu kaup lihtsalt füüsiliselt lennukisse. Näiteks saab autoga saata väga raskeid ja pikki, kuni neljameetriseid aluseid,“ selgitab ajakriitiliste saadetiste transportimisele keskendunud Aberg Express OÜ juht Kaspar Soidla.

Lennukaupa transporditakse kahel viisil: kommertslennuliinidega  ja kaubalennukitega. Lennutransport ei pruugi tähendada ainult lennujaam-lennujaam transporti, vaid enamasti müüakse uksest-ukseni lennutranspordi teenust, kus kaup viiakse autodega lennujaama ja hiljem lennujaamast klientidele. Väiksematesse kohtadesse nagu Põhja-Rootsi või Põhja-Norra toimetatakse kaupa enamasti pisemate kommertslennukitega, mis seab piirangud ka kauba mõõtmetele ja kaalule.

Täna edestab saadetiste lähetamine mööda maanteid lennustransporti kui kõige kiiremat transpordiliiki isegi Norrasse, Itaaliasse, Hispaaniasse ja Prantsusmaale, sest lennujaamad asuvad reeglina suurtes keskustes ega pruugi olla adressaadile kuigi lähedal. Seega võib kauba lennujaama viimine, lennukile laadimine, lend ise, lennukilt mahalaadimine ning sihtkohta viimine võtta oluliselt rohkem aega kui maanteekiirvedu, mis viib kauba vahepeatusteta kohale. Lisaks väljuvad lennukid vastavalt kindlale graafikule, kuid autod võivad sõitma hakata kohe kui saadetis peal.

Aberg Express OÜ põhirõhk on suunatud auto- ja lennutranspordi kiirlahenduste pakkumisele. Kiirtransporditeenus sobib hästi situatsioonides, kus tarne hilinemine põhjustab lisakulusid, kus eksimuse tõttu on ohus kliendisuhe või kus kliendi ootuste ületamine loob lisavõimalusi äri edendamiseks. 

„Soovime oma klientidele selgitada, et kiirtranspordiks pole alati tarvis lennukit, vaid kahe autojuhiga kaubik või veok suudab väga edukalt viia üle 1000-kilogrammise saadetise näiteks Hispaaniasse palju soodsamalt ning kiireminigi kui lennutranspordiga,“ räägib Soidla ning lisab, et hinnavahe võib tulla sellistel puhkudel isegi kahekordne.

Personaalsed ja turvalised kiirtransporditeenused on Aberg Express OÜ igapäevatöö 365 päeva aastas ja 24 tundi päevas. Ettevõte pakub abi kõigile, kellel on vaja kiiremas korras saata üle Euroopa ununenud dokumente, defektiga tooteid ja tooraineid, näidiskaupa vms.

Eesti kapitalil põhineva logistikafirma põhilisteks klientideks on logistika- ja tööstusfirmad, masina-, auto-, trüki-, mööbli- ja elektroonikatööstused ning laevaehitusettevõtted. Aberg Express OÜ tarnekindlus on 99,8%.

www.aberg-express.com

 

Aberg Express  Foto: Erakogu
Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077