Autor: Ken Rohelaan • 29. november 2021

PRFoods sulgeb Soomes tehase

Tallinna börsil noteeritud PRFoods sulgeb tütarettevõtja Heimon Kala Oy Soomes asuva Kokkola kalatöötlemise tehase ja koondab kõik tehase 35 töötajat.
PRFoodsi juht Indrek Kasela näeb, et pärast Soome tehase sulgemist suudab, sealne tütarfirma taastada kasumlikkuse.
Foto: Liis Treimann

Ettevõte selgitas börsiteates, et ühekordsed koondamiskulud on ligikaudu 0,7 miljonit eurot ning need realiseeruvad järgneva kuue kuu jooksul. Tehase sulgemisega tekib grupile kokkuhoid Soomes ligi 2,3 miljonit eurot aastas.

Samas vähendab Kokkola üksuse sulgemine värske lõhe hulgi- ja vahendusmüügi käivet Soomes suurusjärgus 8–10 miljonit eurot. PRFoodsi teatel on lõhe vahendusmüük Soomes väikse marginaaliga äri ning ei toeta ettevõtte muid tegevusi.

Börsifirma märgib, et kontserni värske kala müük toetub tulevikus enda kasvatatud kalale. Lõhe hulgimüük Balti riikides taastatakse Eesti üksuse baasil järgmise aasta alguses.

"Kokkola tehas on olnud viimastel aastatel sügavalt kahjumlik ja peapõhjus, miks Soome üksuse majandustulemid on olnud negatiivsed," selgub börsiteatest.

PRFoodsi teatel võimaldab Kokkola tehase sulgemine Heimon Kala Oy-l taastada kasumlikkus juba 2022. kalendriaastal.

Küsimuse peale, kas lähema aasta jooksul on veel oodata kärpeid, vastas PRFoodsi juht Indrek Kasela Äripäevale, et kärpida saab alati. Kasela sõnul töötab ta seni, kuni suudab viia kogu grupi kasumisse. "Olen loobunud kõigist hüvedest, sealhulgas tööautost," näitlikustas Kasela enda panust.

Börsiteatest selgub veel, et Saaremaa tehas on võtnud üle kogu grupi kala fileerimise funktsioonid. Selleks vajalik sisseseade on viidud tagasi Eestisse ja selle raames luuakse Eestis juurde täiendavaid töökohti. "Heimon Kala Oy jääb teenindama meie jaemüügikliente värske kala müügis ka edaspidi, kuid loobub vahendusmüügist," selgub teatest.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077