Autor: Anu Lill • 6. august 2021

Ärahirmutatud Tankeri investorid: meile tõmmatakse kott pähe

Käsitööõlut tootva Tankeri investorid Funderbeami platvormil jäävad tõenäoliselt ilma 30–40 protsendist oma investeeritud rahast, kuna ettevõte leidis ostja ning senistele investoritele esitati ultimaatum.
Tallinna külje all Jüris uue tehase avanud käsitööõlletootja Tanker tegevjuht Jaanis Tammela ei soostu ütlema, kas ettevõtte asutajad ise jäävad exit'i korral plussi.
Autor: Andras Kralla

LHV foorumis kirjeldasid investorid oma nördimust ülevõtupakkumise suhtes, milles anti teada, et teises rahastusringis osalenud investorid on saanud ultimaatumi. Valida oli kahe halva vahel: kas osta ettevõte ise ära või lasta oma osakud Fundermbeami platvormil sunniviisiliselt müüa Tankeri ostu vastu huvi üles näidanud ostjale. Sellisel juhul jäävad investorid hinnanguliselt ilma 30–40% oma investeeringust. Otsus tuleb teha mõne päeva jooksul.

Mitte keegi kirja saanud Tankeri investoritest oma nime all tehingut kommenteerima ei soostu, sest neid hirmutab konfidentsiaalsusklausel. Enda sõnul pole keegi küll konfidentsiaalsuskokkuleppele alla kirjutanud, kuid kardetakse et Funderbeami platvormiga liitudes võis mõni dokument taolist vaikimiskohustust nõuda. Funderbeami kinnitusel aga tuleneb konfidentsiaalsusnõue peamiselt müüja ja ostja vahelisest lepingust.

Loe pikemat lugu Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077