Autor: Anu Lill • 1. aprill 2020

Rootsi töötlev tööstus sai löögi

Rootsi peaminister Stefan Löfven.
Foto: AFP / Scanpix
Rootsi töötleva tööstuse ostujuhtide indeks sai märtsis rekordilise languse osaks, kuna ülemaailmse koroonaviiruse puhangu mõju tabas tööstusettevõtteid, kirjutab Reuters.

Hooajaliselt korrigeeritud töötleva tööstuse ostujuhtide indeks langes eelmisel kuul 43,2 punktini, mis on madalaim näitaja alates 2009. aasta aprillist viimase finantskriisi ajal. Ajaloo kõige madalam tase oli detsembris 2008, kui indeksi väärtus oli vaid 34 punkti. Suurimat langust mõjutasid tellimuste ja tootmise alamindeksid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077